2018\05\06

Az év orvosi beavatkozása

Amikor el kellett távolítani a fülem mögül egy púpot, de én úgy éreztem, hogy a fejemet távolítják el.

Szent.k. doktor tapasztalt, higgadt és egyszerre kedélyes ember, tiszta, megbízható és van tartása. Betegei életét lényeglátásával, megnyugtató hangszínével és empátiájával mindig megkönnyíti. Szakmailag is csak a legjobbakat lehet róla elmondani, kígyóznak a rendelője előtt a sorok. (Érthető, hogy Nataljához, az orosz barbárnőhöz senki nem akar kerülni, de Szent.k. doktor élesebb konkurenciaharcban is megállná a helyét.) Aki teheti, inkább egy teljes napot várakozik Szent.k. doktorra, akinek még a nyugdíjkorhatár fölött tíz évvel is sasszeme van és biztos kézzel fogja a szikét.

Amikor a keze alatt feküdtem, barátságos hangon beszélgetést kezdeményezett, hosszú percekig úgy éreztem magam a műtőasztalon, mintha csak fodrászhoz mentem volna. Miközben felinyitotta a fülem mögött a púpot, érdeklődött a szakmámról és sokat mesélt a családjáról. Három gyermek büszke apja, két fia és egy lánya van, de fordítva is lehetne, a gyerekek már felnőttek és szép egzisztenciát alakítottak ki, ugyancsak orvosként, illetve ügyvédként. Utána filmekről kérdezett. Szóba került a Saul fia. Mondtam, hogy a siker ellenére sokáig nem láttam, két évig tartott, mire rászántam magam. Nem bírom megnézni az ilyen filmeket. Azt mondta, hogy ő sem bírja, ebben egyetértettünk. Nem bírja - folytatta, miközben a harmadik öltést húzta át a fejbőrömön  - ezt a túlhajtott holokoausztmániát. Elég volt már ebből a zsidó témából. Mielőtt bátortalanul tiltakoztam volna a tűvel a fejemben, gyorsan áttért a migránsokra, akik terrorista-lavinaként söpörnek végig Európán, és veszélyeztetik a polgárok biztonságát és egzisztenciáját. Ugye egytértünk abban, hogy elveszik a munkánkat? Ugye.

Véleménytelen kis mókusként feküdtem tovább a ravatalomon. Nem vitatkozom. Már így is túl intenzíven hallom a saját koponyacsontom percegését.

2018\05\06

Amikor arról van szó, hogy többet keresünk, meg gazdasági növekedés, akkor kik azok a mi?

2018\05\06

Bűvésztrükk a Keletinél

A Kerepesi útra ráfordulva nemcsak azt láttam be, hogy vissza kell fordulni, mert már nem lesz időm rájönni, hogy melyik a Fiumei út (ott volt, csak hátra kellett volna néznem), de valami gurult lefelé a lábszáramon is. Térdmagasságban megállt, úgyhogy a kezemmel kellett a nadrágon keresztül lehengergetnem bokáig, amikor végre előbukkant a bakancs torkolatában a tűzpiros rúzs, amit otthon zsebre vágtam. Ugyancsak a bakancsomból szedtem ki a korrektort, részletekben: először a stiftet, utána a kupakot. Ez már az aluljáróban történt, ami olyan nagy, hogy bárki bármennyi bűvésztrükköt büntetlenül végrehajthat, senki nem veszi észre. Sajnáltam is, hogy ezt senki nem látja, mert bár az értetlen tekintetektől megmenekültem, azért kietlen vidék ez, ahol mindenki magára van hagyva a produkciójával.

 

 

2018\05\06

Szorítsuk háttérbe az egónkat! - szólította fel a csoportot a jógaoktató arrogáns hangvételben. Rendkívül büszke volt rá, hogy ő már mindenen túl van.

2018\05\06

Valahogy minden azt ígéri, hogy Become part of our family, de aki nem szerencsés, az nem tagja egyetlen családnak sem.

2018\05\06

Anya, retorika

Semmit nem teszek rá. Csak egy kis izét. Azt is azért, hogy jobb legyen. Szóval nem teszek rá semmit, csak néha valamit. De az nem látszik. Tehát nincs ott semmi. Én mindig semmit és soha, tehát nem jól látod. Öröktől fogva! Soha nem szoktam valamit, nem olyan vagyok. Az sem valami volt, hanem semmi, tehát csak néha és akkor is csak ritkán. Félreértesz, én valójában soha nem, csakis igazából.

2018\05\06

Azt szeretném még tudni, hogy melyik tápanyag okozza a szeparációs szorongást.

2018\05\04

1 %

A bőség zavara: gyerekkórház, gyerekrák, mentőszolgálat, legyen víz a mosdókban, legyen kilincs az ajtón és hadd feküdjenek a betegek ágyban-alapítványok tömege, nem tudom hirtelen, melyiket válasszam. Talán inkább víz, mint kilincs, de a szappan az megint egy másik alapítványon keresztül szerezhető be. Az adózónak mindenképpen lelkiismeretfurdalása marad a szappantalan gyerekmosdók, a víztelen szappanok és a kilincstelen szappantárolók miatt, itt csak mulasztani lehet.

2018\05\01

Hit

Kár, hogy minden szolgáltató leírása úgy kezdődik, hogy hiszünk benne. Én nem hiszek benne, viszont szeretném, ha valaki megszerelné és nem lenne annyira drága.

2018\04\30

Csaknem fehér, korong alakú, lapos felületű, metszett élű, egyik oldalán mélynyomású tabletta.

süti beállítások módosítása