"Egyéb érdekesség, hogy a zsidók 20 százaléka hordoz egy olyan gént, amely védelmet biztosít az alkoholizmus kialakulása ellen (valóban! egy éve már egy kortyot sem tudok meginni. P. alkoholizmusára pedig részben az adhat magyarázatot, hogy csak 50%-ban zsidó, másrészt, hogy olyan alkoholista volt, aki nem bírta az alkoholt). A zsidók háromnegyede viszont nem képes megemészteni a laktóz nevezetű tejcukrot (Nagypapa! Mamika! én!), csakúgy, mint az ázsiai emberek többsége. Az askenázi zsidók problémáit még az is tetőzheti, hogy két-négyszer nagyobb eséllyel alakulhat ki náluk Crohn-betegség (Nagymama!). Az viszont egyelőre még semmilyen tudományos bizonyságot nem nyert, hogy létezne olyan genetikai variáns, amelynek köszönhetően a zsidók okosabbak volnának." (Kár, pedig ennyi nyavalya* mellé megérdemeltük volna.)
*és a holokauszt