2015\10\25

A PPK mikor lett a tudomány fellegvárából cserkészcsapat, napközi, naiv és lelkes keresztény közösség?

2015\10\25

Csatornák és kábelek, amelyekben folyik az élet

Kemény István ápol, két apró törülközővel takargatom magam az ágyon, aztán Kemény István felesége vizsgáztat, szigorú, feketére festett hajjal a gyerekkori fotelben. Utána Kemény Istvánnal tengerre szállunk, aztán, amint lebocsájtja a csónakot, már Max ül benne. A tengerre kábelek vannak fektetve világszerte, sőt, óriás szennyvíz csatornák is kifelé ívelnek belőle, mint a melegvizes csövek Romániában, a Ceausescu-modell szerint. A csónakkal mind át kell ugratnunk ezek felett. Félek a tempótól, nem a gyorsaságtól, hanem ahogy ugratunk a világ szennyese fölött, a világ tempós mocskosságától.

Vannak itt emberek fürdőruhában, akik ennek a tengernek a partján jól érzik magukat, nyaralnak, telelnek. Vannak olyanok, akik életre termettek, akik a szennyvíz csatorna partján is elüdülnek.

Aztán Max-szal találunk egy szegletet Nagyanyám szekrényében, ahol együtt lehetünk. Közben megérkezik Sz., neki Papa íróasztala alatt biztosítok helyet, egy kis, melegen bevilágított, intellektuális zugban, hogy amíg Max-szal a szekrényben hetyegünk, foglalja el magát ott. De Max túl sok időt követel tőlem, teljesen el is feledkezem a vendégről. Max gonosz és szexuálisan kizsákmányoló, soha nem gondoltam, hogy ez lesz. Közösen egy CBA-ban találjuk magunkat, ennél rosszabbá már aligha válhat a kapcsolatunk. Sz. megbocsát az elhanyagolás miatt, de a szennytenger hömpölyög tovább.

 

 

 

álmok a nyíló és záródó világból

2015\10\25

Az a bizonyos N az oldalán

Azok, akik márkás cipőt hordanak - és ugyanazt a márkát mind - honnan tudják, hogy így kell viselkedni? Honnan ez a biztonság és evidencia? Ezeket az osztályfőnöki órákat titokban tartották előttem. 

2015\10\25

Jézus menedzsere

Fontosnak tartom, hogy mindenkit, akiben erre igény mutatkozik, biztosítsak róla, hogy fenntartások nélkül megérdemli, és haladéktalanul fog is kapni, mert kapnia kell, szeretetet, csak nem tőlem. Az igényt mélységesen megértem, jogosságát belátom, és amint tudom, olyan forráshoz irányítom őket, ahol ezt valaki elintézi.

 

2015\10\22

Keresőoptimalizálás

Nem tűnik teljesen PC-nek az elgondolás, de az esélyegyenlőség témájú anyagoknak "büdös cigány" és "rohadt zsidó" tag-ekkel kellene felkerülniük és terjedniük az interneten, különben soha nem jutnak el a célközönséghez, csak egy vékony, szociálisan érzékeny, magában beszélő értelmiségi réteghez, akik már tegnap is tudták az elméletet.

süti beállítások módosítása