Utsó (május 4.) - innen tudom, hogy volt

J. drága,
ezt már a holnapi autodafé miatt aligha fogod figyelemmel olvasni, bár hallatlanul izgalmas dolgokról szól. Úgymint: a holnapi kezelés után van egy PhD bizottsági titkári fellépésem (lehet, hogy ez alkalomra illene még egy fehérkésebb rugdalózót keresnem a ruhatáramban. Persze kivasalni ezt se tudnám, tekintettel arra, hogy ugyan múltkor ismételten visszavittük a vasalót a ...ba, de ígéretük szerint két hétnél korábban nem tudnak nyilatkozni, hogy embert tudnak-e faragni a vasalóból (olyat, aki vasal). Mi lesz velem addig?) 
M. nyilván említette már, hogy ugyancsak holnap este az Ú.-L.-M.-Sz. alkotta tömörülés (?) jön hozzánk, felkészülten várjuk őket, talán még enni-inni is kapnak valamit. 
De a kihívások sora folytatódik:kedd este Barokk-kerekasztal a Nyitott műhelyben, a szakma legkiválóbb tekintélyeinek jelenlétében. Az említett intézmény egyébként a Kékgolyó (utcatáblákon így: Kék Golyó - lehet, hogy ezen a néven egy természetes személy is élt? És alkotott? Mint állat?) szoros szomszédságában van, ami arra kísért, hogy a kezelés után haza se menjek - hátha moderátorként a közönségre is közvetíteni tudnék valamit abból a sugárzásból, amiben röviddel előtte részesültem. Elragadó leszek, akárhogyis.
Másnap - most derült ki - M. J. és M. M. jönnek hozzánk, talán még beszélgetek is egy kicsit velük, mielőtt visszamennék a konyhába, hogy folytassam a gesztenyepüré-adagok tartós, ipari méretű gyártását (tegnap É. is azt kapott, szorosan követve egy kiadós fagylalt-adag fogyasztását).
Szombaton irány Esztergom, az E.sz. kiállításra, szemfürdő, pofafürdő, majd vissza Pestre, ugyanis R. S.-ék is aznap estére hívtak bennünket.
Különben elég csendes, szinte unalmas itt az élet, nyugalom van, csak a mi szívünk és szemünk ugrál. 
Olvassak sokat rólad, aztán nagyon látnálak is már.

 

Ebből azért nem minden valósult meg.