2011\06\11

 

 

Van ez az új telefon, amit a nyolcvanas években tárcsázásra beállt motoros reflexeimmel nehezemre esik szakszerűen használni. Pedig olyan fejlett szolgáltatások vannak benne, mint a "Majd mi megmondjuk Önnek, kinek és mit írjon". Legutóbb egy bensőséges üzenet majdnem egy brand egész rajongótáborának ment el, máskor egyetlen tétova érintésemre befejezetlen sms-t tépett ki a kezemből és küldött el idő előtt a címzettnek. És akkor az önkényes szófejlesztés és barátalázás szolgáltatásról még nem is beszéltünk. Így lesz Néder Panniból Meder Panni, Hartung Dávidból Jártunk, Dávid? Erikből Érik és Úgylegyen-ből ügyelet. Sandra Lipsitz pedig el Lady Gagásodik tömpe ujjaim alatt és Sandra Lipstick-ként tör utat magának a kommunikációelmélet útvesztőiben.

2011\06\11

 

 

Van ez az új telefon, amit a nyolcvanas években tárcsázásra beállt motoros reflexeimmel nehezemre esik szakszerűen használni. Pedig olyan fejlett szolgáltatások vannak benne, mint a "Majd mi megmondjuk Önnek, kinek és mit írjon". Legutóbb egy bensőséges üzenet majdnem egy brand egész rajongótáborának ment el, máskor egyetlen tétova érintésemre befejezetlen sms-t tépett ki a kezemből és küldött el idő előtt a címzettnek. Így lesz Néder Panniból Meder Panni, Hartung Dávidból Jártunk, Dávid? Erikből Érik és Úgylegyen-ből ügyelet. Sandra Lipsitz pedig el Lady Gagásodik tömpe ujjaim alatt és Sandra Lipstick-ként tör utat magának a kommunikációelmélet útvesztőiben.

2011\06\09

OLYAN KÖZVETLENNEK TŰNT

 

 

Már megint a habzó száj és az én ezt nem csinálom tovább.

Mert olyan közvetlennek tűnt az üzenet, mintha máris repülnék felé, és én megtévesztettem.

De mivel? A Mucikám az nem egy időhatározó!

Repülni meg repülök, ha hagyják - ugyan kérlek, itt eddig csak én háborogtam.

 


2011\06\08

 

 

"Ez az apáca örökké hárfamuzsikát hallott meg egy hangot, mely szüntelen azt mondta: "Halleluja!" Amikor azonban egy kicsit alaposabban faggatták, az apáca már nem volt biztos benne, Halleluját vagy Hollandiát mondott-e a hang. A nő tudniillik Hollandiában született. És azt hiszem, végül valami elmegyógyintézetben kötött ki."

 


2011\06\06

 

Ezután szemérmesen távoztam, újabb üzletbe mentem, tiszta lappal.

"Jó napot kívánok, fiatal vagyok és telefont szeretnék vásárolni. Olcsót, mert..."

Amíg várakoztam, bejött egy bottal hadonászó hadifogoly és azt üvöltötte, hogy valami nem stimmel, ő Kalocsát akarja hívni, de Kalocsát nem kapcsolják. És rohadjon meg, aki kitalálta a telefont, mert Kalocsa nem kapcsolható. És jobb, ha tudjuk, hogy Sztálin vizet ivott, amikor mindenki  más azt hitte, hogy alkoholt, mert rettegett, hogy valaki meg akarja mérgezni, és csak a saját üvegben bízott. Mert volt nála mindig egy laposüveg, vagy henger alakú, mert konyaknak kellett álcáznia a vizet, amit a zakózsebéből szürcsölt. Ilyen duplafenekű paranoiát sem látott még a világ!

Eközben Lady Gaga énekel a plazmán és mozog hozzá - rendületlenül, némán, tökéletesen. De Kalocsát nem lehet hívni.

Mellettem horkantgat egy férfi a puffon - még nem döntötte el, hogy ideges legyen vagy inkább társakat keressen összenézni a kalocsai Sztálin mögött.

Egy fiatal anya babakocsival nekimegy egy kikötözött vizslának. Az ajtónálló lánynak - aki egy kolléga segítségével csak most dolgozta fel Sztálint - nincs türelme a második üvegajtót is kinyitni előtte, ezért a fiatal anya beszorul a két ajtó közé és tovább viaskodik a vizslával.

Itt veszem meg a készülékemet, a kétségbeesett arcú határőrnőnél, akit mindig nekem kell megvigasztalnom.

 

2011\06\06

MOSTANÁBAN NAGYON DIVATOS

 

 

J: Erre a fajtára gondoltam.

X: Biztos?? Ezt kifejezetten az idősebb korosztály számára tervezték.

J: Igen? Nem tudom, nekem ez tetszik, olyan nyugodt, harmonikus. És én sem vagyok már olyan fiatal.

X: Ez egy osztrák modell és azért vannak rajta olyan nagy gombok, hogy ne tévesszék el Ők sem. "Ezüst korosztálynak ajánlva". Van benne beépített szenilitásblokkoló: itt ki lehet húzni, és tollal fel lehet rá írni, hogy a gyorshívó listán melyik számhoz melyik unoka tartozik.

J: Eddig tetszett, de most, hogy így mondja, már én is látom rajta a  májfoltokat. Akkor mit ajánlana? Aha. Ez nem tetszik. Valahogy olyan aránytalan a kijelzője.

X: Ez az úgynevezett érintőképernyős telefon. Mostanában nagyon divatos.

J: Értem, köszönöm. Majd még jövök. Azt hiszem, most haza kell ugranom tárcsázni egyet.



 

süti beállítások módosítása