2009\02\08

 

 

nem tudok harcolni ezzel az új grafikai trenddel.

nemecsek ernő

 

 

2009\02\06

 
 
 
"Ha egy este nem zökkent ki a lelki egyensúlyunkból, akkor csak zavart kelt." - mondta Peter.
 
 
 

2009\02\06

 

 

"A tánc változását nem én okoztam, hanem hogy felrobbant az atombomba." - így Alwin.

 

 

 

 

2009\02\05

HÓBAGOLY SZ.F.GY. 60. SZÜLETÉSNAPJÁRA

 

Szombat délelőtt elhoztam a hóbaglyot az Epreskertből. Alul fogtam a farönköt, amin ült, testét, melyet papírzacskó borított, finoman öleltem magamhoz, csak a farktollak maradtak szabadon. A kisföldalatti utazóközönsége úgy tűnik, felzárkózott a new york-i metróéhoz: ingerküszöbükön már nem lép át egy fél ember méretű, rönkhöz tapadt hóbagoly. 

Kedves Masi!

A hóbagoly letaglózó volt. Édesapám nem az az alkat, aki látványosan nyilvánít érzelmet, én mégis úgy láttam: tetszett neki az állat. Most még rácsodálkozunk, amikor a tálaló tetején felemás szemeit ránk veti, de szürkülő begyével, piszkos farktollaival néhány év múltán már biztosan békében és rutinnall együtt tudunk élni.

2009\02\03

HIBÁS GYERMEKEK, ZÖKKENŐ KÖZLEKEDÉS

 

 

Egyrészt mindenhova motorral közlekedem, másrészt viszont a lábammal teperem a földet, hogy előrébb jussak, mert valójában nem tudok motorozni.

Az ajtóban megjelent egy kerek, szőke fej, én  a motoron ülve kitoloncoltam - micsoda dolog betolakodni, úgy, hogy a bentiek még ki sem jöttek? De a puha, képlékeny fej újra előbukott, jönni akart, nem vagyok senki, hogy visszatartsam. És jött utána még egy ugyanolyan. Nézem: milyen aranyosak tulajdonképpen az ikrek, bár az egyiknek csak egy szeme van. A kedves, kék szem ott ül az arca közepén, az orra fölött, és gyermeki jogait követeli - a másik arc szokványos: két  szeme van. Mégis kik vagytok ti és mivel tartozom nektek? Mi ez a kerek fejű küldöttség, amelyik értem jött? Tekintetem a púpos aszfaltra esik odakint, tovább teperek a hepehupákon, egyszemű gyerekek ide vagy oda.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása