2008\10\24

ISTENEM, KINYITOTTAM

 

 

Az első mögött véres folyam tárul föl (ez a kínzókamra), a másodikból fegyverek tűnnek elő töménytelen mennyiségben (fegyvertár), a harmadik mögött tömérdek kincs tárul föl, de a legszebb ékszerek vértől piroslanak (kincstár), a negyedikből illatos kertet lát kibontakozni (a palota kertje), az ötödik mögött hatalmas ország tárul fel („lásd ez az én birodalmam”), a hatodik kinyitásával könnyek törnek elő (a könnyek tava).

 

 

 

 

2008\10\21

BODYART #5

 

 

Más testét még nem formáltam. Az enyém például keskeny, de puha, ötven kilós, és minden istenverése után behorpad. Ez általában téli szezonra esik, de volt már nyáron is és tavasszal: az istenverése nem ismer évszakokat. Az istenverése nem blaszfémia, csak kapanyéllel szónokló szinonima a fájdalomra.

 

 

2008\10\20

HÉTFŐ

 

Elhagyott szerelmes vagyok? Vettem egy hangtompítót.

Most hallom a hangokat.

Visszatér még a kulcsok hangja, a lélegzetvételé, lépcsőé, párizsié.


2008\10\20

 

 

 


Ma este kabaréba megyek. Remélem, hogy jól fogom magamat érezni.

 

 

 

2008\10\20

 

 

 

"Itt egy disznófej van a kezemben, és végzős egyetemista vagyok."

 

 

 

2008\10\20

 

 

(Szabolcs innentől húsüzemi történetekkel riogatja Erikát, esetenként csirkebőrrel üldözi a kastélykertben.)

 

 

2008\10\20

MELLÉ ------------- EGÉSZ MÁSRÓL VAN SZÓ, DE CSAK EZT ÁLMODTAM

 

 

Gábor és a nagy, hideg egyetemi lépcsők. Gábor meghívott vacsorázni, de nem mehettem be a konyhába. Mindig más-más helyiségekből kémleltem át hozzá, kevés volt a magánjelleg, sok az ablak.

Éppen a csirkét készült odatenni, amikor inkább kilépett a másodikról, a szemem láttára, megállt a levegőben, késleltetett - csak amennyire a rajzfilmekben szokás - azután alászállt. Rohantam le a nagy, hideg egyetemi lépcsőkön, kérdeztem, hogy mik történnek hirtelen? Mik történhetnek? Széles lépcsők, színes diáklányok - az álom is csak kispolgári díszlet: lélegzik?, beszél, de fogalma sincs semmiről.

 

 

süti beállítások módosítása