2006\03\19

Ismeretlen hétfejű és hét leánygyermekét a görbe boltú sírba eltemette jó, oké, mind a tizenegy fiát is.

2006\03\19

"Kilencedik fiam nagyon elegáns, és különös bájjal pillant az asszonyokra. Annyi bájjal, hogy alkalomadtán még engem is megigéz, pedig én tudom: egy nedves szivacs elegendő volna, hogy mindezt a földöntúli fényt arcáról letörölje. A különös azonban, hogy ez az ifjú egyáltalán nem is akar senkit elcsábítani; beérné azzal, hogy egy életen át a kanapén heverve pillantását csak a mennyezetre vesse."

Kilencedik fiam a legvonzóbb. Úgy néz a lányokra, olyan arckifejezéssel, hogy előfordul, hogy még engem is megmozdít, pedig én tudom: egy nedves szivacs elég lenne, hogy ezt a földöntúli fényt letörölje az arcáról. Furcsa viszont, hogy ez a fiam egyáltalán nem is akar senkit elcsábítani, beérné azzal, hogy egy életen át a kanapén heverve a plafont nézze.

2006\03\19

"Csak olykor este, ha késői órán hazatérnek valami ünnepélyről, akkor látszik az ilyen arc a tükörben elnyűttnek, duzzadtnak, porosnak, és úgy rémlik, mindenki látta már, és többé alig hordható." Tényleg mindenki látta már, és többé alig hordható.

2006\03\17

"Kényes, bizalmi információk juthatnak ma a fülünkbe kollégáinkról, közelebbi ismerőseinkről. Kiderülhetnek olyan dolgok is, amelyeket"  idióta  :)

2006\03\17

1993 április (vagy 2004 október), az ártatlanság kora

Egyszer lehet csak elénekelni, a piros táskát egyszer lehetett megvenni. Egyszer lehet eljönni, hogy az történt, ami. Az eleje volt olyan megnyugtató, mert kezdődött a történetünk, az mindig jó. Semmit sem tudtunk, a gravitáció határozott meg, amit elrendezett - volt egyensúlyban egy  minden eleme idegen kezdőkép. A kezdőkép mindig megnyugtató, a vég is megnyugtató, a folytatódás, a zubogás, az riasztó. Elnyelt a történet közepe, ahogy a vég sem lehet vígasz, mert addigra elszállt az ártatlanság, lett már, ami: volt valóság.

2006\03\14

A gyerekeknek kedvesség kell, nem kristályfizika, Téli Palota. Nem tükörterem vagy montázsiskola. Oké, menjetek máshova.

2006\03\14

Minden tele az anyai ággal, ki van itt? Baba a babakocsiban, rádnyitják a vécét. Nagymama dédmama lett, anyuka nagymama lett. Annyian szaladgálnak itt, hol van az én gyönyörűm? Seholse? Ki jön a házamba? Senkise. Pedig mézeskalács házat építettem, ki van rakva tükörszívvel, cukorfegyverekkel - mi kell még, ki ért szót a gyerekekkel.

2006\03\14

Asztrológia. A háttérben zűrös dolgok zajlanak. A legjobb lesz, ha kivárja, amíg

2006\03\13

Fejezd be! Ez érzelmi zsarolás. Önkéntes véradó.

Ma a Hold szemben áll a Plútóval, s kvadrátban a Merkúr bolygóval. A konstelláció alaposan felkavar minket, ami lelkünkben a káosz érzését keltheti. Úgy érezhetjük, hogy szinte szétfeszít minket a harag, s mindjárt robban a bomba. Ha pedig valaki – szerencsétlenségére – belénk köt, akkor rázúdítjuk minden dühünket. S persze nem mérlegeljük, hogy haragunk arányban áll-e a piszkálódásával. Aki problémás alkat, s nagyon könnyen elönti az agresszió, talán nem tudja magát visszafogni, s bizony kioszthat egy-egy jól irányzott pofont. Emellett sokkal inkább lehet jellemző ránk az igen erőteljes verbális agresszió. Ez a viselkedés – akár gyermekünkkel, akár pedig házastársunkkal szemben alkalmazzuk – nem célravezető, s nagyon gyorsan érezteti negatív hatásait, esetleg a kapcsolat felbomlásának formájában.

Elnéztem, ez nem a mai nap. A mai nap:

A Szűz napon vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a most készített dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad.
A mai napon több olyan tevékenységet végezhetünk el szobanövényeinkkel kapcsolatban, amelyek hosszú távon garantálják növényeink egészségét, szépségét. Ha növényeink már nagyon elterebélyesedtek, s támasztékra van szükségük, akkor érdemes a mai napon egy esztétikus léccel, vagy hosszabb, erősebb ággal kikaróznunk őket.

2006\03\13

Engem hallgat a falban a víz, és engem hallgat az Isten, amikor csak hangot adok, de engem ne hallgassatok, mert itt semmi nincsen.

süti beállítások módosítása