2022\08\28

-Nekem minden összejött a hétvégén!

-Nekünk nem. De az újhold miatt elfogadtuk.

2022\08\28

Kifújom magam, még pihegek a pultnál, kifulladtam. Bevetem magam, be akarok jutni az órára, most az órán múlik az életem, minden függőségemmel az órára való bejutásra összpontosítok. Nagy áldozatot hoztam, hosszan bicikliztem, ész nélkül, hóban, szélben, esőben, 37 fokos kánikulában, odadobdtam mindent, jöttem, átmentem a piroson, játszó gyerekeket gázoltam el, csak hogy bejussak, hogy legyen még egy hely, hogy megkapjak valamit, ami kérdés- hogy jár-e, de amitől végre újra azt érezhetem, hogy van hely a számomra, még ha fizetős is.

-Tudom, hogy nincs már hely az órán, de meg lehet oldani valahogy mégis...? Nagyon fontos lenne, nagyon megizzadtam, Neuköllnből bicikliztem idáig...

-Persze, megoldjuk. Nyugodj meg, ülj le! De Neukölln nincs is messze.

-Jó, de nekem nincs lábam.

 

2022\08\28

Két megilletődött férfiarcot is láttam tegnap. A megilletődött férfiarc elveszi az ember maradék, világba vetett hitét, nem azért, mert férfiatlan lenne, hanem mert azt jelenti: tartozom egy vadidegen embernek. Tartozom a megilletődött férfiaknak, az én tisztem az ő világba vetett hitüket visszaadni. Csalódást okozok.

Az a kisebb baj, hogy csalódást okoztam, már-már szeretek csalódást okozni, akkor érzem, hogy élek, a nagyobb, hogy akár egy pillanatra is felmerült az az incesztuózus, sötét és visszataszító gondolat, hogy nekem szándékaim lennének ezekkel az idegenekkel. Nincsenek, nincsenek, soha nem voltak, bárcsak ne is láttuk volna egymást! Bárcsak ne történt volna meg ez az idegenség!

2022\08\28

Bőség

Három vallás tanításai kavarognak a fejemben, mit kell tenni dögvész idején.

Három vallás szavai a kínra.

Három vallás kottái az önvédelemre és önfeladásra.

2022\08\24

És amikor már azt hittem, megtaláltam az interneten az étvágyfokozót, amit az Isten is nekem teremtett, látom, hogy halaknak van. Étvágyfokozó halaknak. A pontyok természetes tápanyagforrásként azonosítják. Hogyan lehet átverni a pontyokat? A másik étvágyfokozó meg időseknek van. És gyerekeknek is van. Mit csináljak, ha sem idős nem vagyok, sem hal, sem gyerek? A negyvenéves nő az étvágyfokozás vesztese. Kizárólag fogyókúra ajánlatokat kapok. Fel fogom jelenteni a társadalmat.

Hogyan lesz étvágyam? Pár éve még milyen abszurd ötletnek tűnt volna az étvágyamat serkenteni. Akkor azt mondta egy kollégám: felháborító a soványságom, mert annyit eszem, mint egy disznó [sic!].  De most valami elveszett, most pont annyit eszem, amennyit eddig mindenki feltételezett. Kérem vissza az elhullott hedonizmusom.

Fokozzátok az étvágyam!

2022\08\22

Zenei kísérletek

Új hobbim: egzaltált pszichológusok videóinak lejátszása Youe Tube-on, közben egy másik lejátszóról techno beadása - nagyon dinamikus a végeredmény, egész máshogy épül be a mondanivaló, ha ilyen kegyetlen ritmust kap. Ráadásul minden beszédmód végtelenül modoros lesz a techno letisztultságától, olyan, mintha minden pszichológus tanárnő lenne, távolról meg az egész: mint madarak éneke a lüktető városban.

süti beállítások módosítása