2020\04\19

Napsütésben könnyű terveket szőni. Csak ne esőben kellene őket végrehajtani. De minden terv valahol novemberben kell, hogy valósággá váljon. Így van kitalálva.

2020\04\19

Ajándék!

Az a különbség köztem és az általam ismert, vidám életművészek között, hogy ők ösztönösen kötik össze az életüket olyanokkal, akikkel együtt röhöghetnek kínjukban, nekem viszont egyedül kell.

Tegnap éjfélkor betántorgott részegen a szobámba és átadott nekem egy csomagot: egy színes szívekkel tarkított csomagolópapírba rejtett, vaskos meglepetést. Ezt neked hoztam. Ajándék tőlem! (Á, most már értem. Értem a konyhában kallódó celluxot, a csomagolópapír forgácsokat.) Utána felajánlotta, hogy majd ő kibontja a csomagot. Nem volt ideje semmilyen meglepetésnek, sem születésnap, sem karácsony nem állt küszöbön, éreztem is, hogy baj lesz. Kibontotta, egy hatalmas, kemény fedelű könyv volt a papírban, óriás 3D-s pinagyűjtemény. Minden oldalon egy magabiztos, széttárt lábú nő és egy 3D-s szemüveg a könyv belső borítóján. Megnézegettünk pár oldalt, de hamar telítődtem - ekkor egyszer csak összecsapta a könyvet és felkiáltott, hogy megvan az ajándék az öccse 20. születésnapjára! Hát egy 20 éves fiúnak elképzelni sme lehet jobbat. De jó, hogy kibontottuk, így legalább most jött ez a nagyszerű ötlet, kibontás nélkül sose jutott volna az eszébe, hogy valójában kinek való ajándék ez!

2020\04\19

Sivár élet

Egyik reggel félálomban azt mondta: ilyenkor nem tudok figyelni, tudod, amikor még nem ébredtem fel és hat személyiségem van.

Nem, nem tudom. Én is kótyagos vagyok reggelente, de nincs hat személyiségem.

2020\04\18

Díszben pusztulni

Mint amikor Mónika a Barátok köztből felöltözött a mellrákhoz, pontosabban ahhoz, hogy elmenjen a szűrés eredményéért, irodai kosztümben toporgott feszülten a díszlet-gangon - én is így öltöztem fel ma a hír fogadására, hogy maradhatok-e még a lakásban, és ha igen, meddig, blúzban és sminkben vártam a halálos ítéletemet a karantén hátralevő részére.

Az ítélet kegyelem, újabb 2 hónap vár rám ebben a díszletben. Kimerülten lerogyok a bajor nagyszülőktől örökölt tonett székre, kiengedem a nadrágom és meglazítom a gombokat a blúz nyakánál.

2020\04\15

Először el kellett gondolkoznom, melyik prófétát hívták az Ószövetségben Zsoltnak, és hogy akkor hol a Zoli, aztán rájöttem, hogy a Zsoltárok könyvét.

süti beállítások módosítása