2019\02\16

Azt álmodtam, hogy Döbrösi Laura felhívta a felső szomszédot, flörtölt vele, aljas hazugsággal figyelmet csalt ki tőle majd, amikor megkértem, hogy mosogasson el maga után, mert akkor a legsterilebb, ha ezt közvetlenül étkezés után teszi, megvádolt azzal, hogy hisztérikus vagyok. Innentől kezdve egy barátnőkből álló horda loholt a nyomomban, akik mind hisztériával vádoltak, de közben az általam rendbe rakott edényeken élősködtek. Sajnos a legrégebbi, legközelebbi barátnőmet sem tudtam meggyőzni róla, hogy Döbrösi Laura álnok, és nálam találja az igazság, a jóindulat, szeretet és béke utolsó morzsáit. Laurával szemben olyan eszköztelen voltam, mintha az HBO-t kellett volna meggyőznöm, hogy legyek én az Aranyélet 4. Mirája.

Ennek az álomnak csak elvétve tudom felfedezni a valóság alapját: valaki teljesen más, és biztos, hogy nem nő által érezhetem magam átverve*és kizsákmányolva, és elsősorban nem a mosogatás, ami miatt vesztésre állok.

*erre végképp nincs okom

**akár más is érezheti magát így miattam

 

álmok a nyíló és záródó világból

2019\02\14

A figyelem összeér egy pillanatra

Az emberek rendkívüli módon hasonlítanak egymáshoz, kizárólag az ízlés és időzítés sodorja el őket egymás mellől. Akik egyszerre válnak apákká, betegszenek meg, vagy kapnak kitüntetést, jobban értik egymást.

Ezért jó az augusztus 20-i tűzijáték, az egyébként borzasztó szilveszter este (itt is maximum két csoportra oszlanak az emberek: akik társaságba akarnak menni és akik otthon szeretnének maradni - de mindkettő számára garantáltan szilveszter van), a választások napja (leszámítva a társadalom teljesen inaktív rétegét), a járvány, földrengés vagy más, egész régiót megrázó esemény. Akkor egy pillanatra összeér a figyelem.

2019\02\14

Már számtalanszor újultam meg kínomban, direkt, vagy véletlenül, mégis, úgy látszik, nincs más hátra, mint újra megújulni.

2019\02\11

Pillow-talk az atomenergiáról

Mi a jobb: egy újabb Csernobil, amelynek hatásai időben és térben kiszámíthatatlanok, vagy a más energiaforrások túlhasználata által fokozódó globális felmelegedés, amely kiszámíthatóan katasztrófához vezet? Illetve az a kérdés, még így az atomháború előtt, hogy ki mit szeretne reggelizni és hogy együtt-e, vagy külön.

Ez azonban égető.

(Külön.)

2019\02\11

És akkor ezek az őrült drogosok másnap öltönyt húznak és híres embereket kísérnek, az autóiparnak dolgoznak, vagy a katolikus kollégákkal paroláznak. A bank ügyfélszolgálatosainak is legalább két életük van, az asztali relikviákból kiderül.

süti beállítások módosítása