2019\02\01

És akkor egyszer csak, akivel a megelőző napokon relatív hivatalos ügyben folytattunk beszélgetést, fehívott, és zaklatott suttogással próbált meggyőzni róla, hogy ő tudja, hogy nagy kérés, és hogy nem én vagyok talán a legmegfelelőbb ember erre, de hogy nem vasalnám-e ki az ingeit. Hirtelen nem tudtam, hogy érti azt, hogy nem én vagyok a legmegfelelőbb: tud valamit arról, hogy hogyan vasalok, vagy egyszerűen nem engem akart felhívni?

2019\01\30

Önsajnálat nélkül mondhatom, hogy családi állapotainkra jellemző születésnapi köszöntést kaptam távolról szeretett és tisztelt egytelen unokatestvéremtől (anyám után a 2. legközelebbi, élő rokonom), aki azt írta egy Facebbok posztban, hogy "Noldog születésnapot":

2019\01\29

Körbeértünk.

Elég volt annyit mondanom, hogy "Azt a sápadt pirogot kérem", a cukrásznő lelkesen mesélte, hogy az anyósa is költő. Múltkor például hajdinát főzött nekik, amikor vendégségbe jöttek, és várjunk csak, mit is mondott az anyós a hajdinára, valami nagyon szépet, összetett is volt. Az apósáéknál Zalában pedig egész gyerekkorukban csak hajdina volt, mert szegények voltak, és mindig azt ették, ezért ő eleve elfogult a hajdinával, nagyon imádja. Mondtam, hogy amit egész gyerekkorukban esznek a szegények, azt nem szokták imádni, de mondta, hogy ez egy szerencsés kivétel, apósa tényleg odavan a hajdináért, anyósa meg költött is róla. Aztán eszébe jutott, hogy a saját nagyapját tényleg nem tudta meggyőzni a rozskenyérről, amit a háború alatt ennie kellett, és azt mondta, ő már ebben az életben nem fog rozskenyeret enni, így hát jó belátásra tért, és azóta hagyja, hogy a traumatizált rokonok bevigyék a gyorsan felszívódó szénhidrátot. 

2019\01\28

Álmomban rockereknek szánt mikrohullámú sütőt terveztem, amin még a rockerek is élcelődtek.

süti beállítások módosítása