2016\09\04

Google-büntetés

Az ártatlan kérdezők védelmében. Google alatt az embernek nincs joga olyan kérdéseket feltenni, hogy "az ki?","az mi?", vagy "ez mit jelent?", azonnal kikap, utána tud nézni. A zug-önfejlesztés nárcizmusa, a legkisebb fölösleges elem elkerülésének illúziója, a tökéletesen hatékony kommunikáció náci ideája, a "Let me google it for you", a "Google is your friend" leereszkedő jótanácsai egy fennakadásmentes, tévedhetetlen, vagyis gyengeségeit takargató táradalomért. Amelyben az emberek nem vesztegetik arra az idejüket, hogy valamit elmagyaráznak a másiknak. Rá kell keresni, van-e még "emberhez intézhető kérdés"!

2016\09\03

Régi tömegek erkölcsileg automatikusan mentesülnek az individuális elégtelenség mindannyiunkat terhelő vádja alól. Tevékenységük befejezett, nem lehet már őket bántani, csak elemezni. Senki nem merészkedik közel hozzájuk a jobbítás szándékával (halott tömegeknek nincs szükségük életvezetési tanácsokra). Hatalommal bírnak fölöttünk, erkölcsileg előnyben vannak - mert bár mi megítélhetjük őket, anélkül, hogy válaszolhatnának, és ez kétségtelen kommunikációs fölény, ráadásul úgy gondoljuk, több tudás áll rendelkezésünkre, mint nekik - a befejezettség tapasztalata mégis az övék, mi a régi társadalmakhoz képest csak érvénytelen gyerekek vagyunk. Ők nem tűnnek naponta határtalanul hibásnak és nincs már szükségük több felmentésre.

Mindenkori életszemléletünk valaminek a nem megvalósulásából, az az iránti olthatatlan vágyból (amely logikusnak beállított igényként jelentkezik), a nem megfelelés bűntudatából és folyamatos, lelkiismeretes bűntudatkeltésből áll: legyen szó a jó kereszténység, a jóízlés, a jó illem, a növekvő gazdaság, vagy a paleo életmód eszményéről. A büntetés mindig ott liheg a sarkunkban, és nem engedi, hogy önfeledten forduljunk a valóság felé, mert előtte erkölcsi kötelességünk régivé és eszményivé, megfelelővé, vagyis tökéletessé válni.

 

2016\08\31

Ez a lány... olyan különleges! Mi van vele? Mi ez a ragyogás a szemben?

Semmi, húsz éves. Az egy kísérleti állapot, nagyon különleges átmenet.

2016\08\29

Ott kullogunk

„Bonyolult erőtérben mozog a zsidóság. Van egy történelmi háttér, egy belpolitikai és egy biztonsági helyzet is [...] A zsidóság Nyugat-Európában fenyegetve érzi magát a szélsőséges iszlám terjedése miatt, míg Magyarországon a hagyományos antiszemitizmus és idegengyűlölet jelent problémát."

Hagyományos antiszemitizmus. Még a gyűlölettel is le vagyunk maradva!

süti beállítások módosítása