2014\07\13

Ezt az elhasználódástól való félelmet, ezt a reszketeg energiatakarékosságot magamon kívül eddig csak két embernél tapasztaltam. Pedig a mindenre nyitott kamaszok prófétája, Feldmár is megmondta, hogy el kell használódni. Én, úgy érzem, az utóbbi években komoly erőfeszítéseket tettem ennek érdekében - már egy ideje egész biztosan nem lehet hamvassággal vádolni. De Á. még mindig nem ad magából senkinek, csak az energiáját gyűjti az életre, ami közben teljes magabiztossággal halad el mellettünk.

2014\07\13

Hányszor kell még felnőni és még hány bakteriális fertőzésen át vezet az út a boldogtalanságba?

2014\07\11

Utsó (május 4.) - innen tudom, hogy volt

J. drága,
ezt már a holnapi autodafé miatt aligha fogod figyelemmel olvasni, bár hallatlanul izgalmas dolgokról szól. Úgymint: a holnapi kezelés után van egy PhD bizottsági titkári fellépésem (lehet, hogy ez alkalomra illene még egy fehérkésebb rugdalózót keresnem a ruhatáramban. Persze kivasalni ezt se tudnám, tekintettel arra, hogy ugyan múltkor ismételten visszavittük a vasalót a ...ba, de ígéretük szerint két hétnél korábban nem tudnak nyilatkozni, hogy embert tudnak-e faragni a vasalóból (olyat, aki vasal). Mi lesz velem addig?) 
M. nyilván említette már, hogy ugyancsak holnap este az Ú.-L.-M.-Sz. alkotta tömörülés (?) jön hozzánk, felkészülten várjuk őket, talán még enni-inni is kapnak valamit. 
De a kihívások sora folytatódik:kedd este Barokk-kerekasztal a Nyitott műhelyben, a szakma legkiválóbb tekintélyeinek jelenlétében. Az említett intézmény egyébként a Kékgolyó (utcatáblákon így: Kék Golyó - lehet, hogy ezen a néven egy természetes személy is élt? És alkotott? Mint állat?) szoros szomszédságában van, ami arra kísért, hogy a kezelés után haza se menjek - hátha moderátorként a közönségre is közvetíteni tudnék valamit abból a sugárzásból, amiben röviddel előtte részesültem. Elragadó leszek, akárhogyis.
Másnap - most derült ki - M. J. és M. M. jönnek hozzánk, talán még beszélgetek is egy kicsit velük, mielőtt visszamennék a konyhába, hogy folytassam a gesztenyepüré-adagok tartós, ipari méretű gyártását (tegnap É. is azt kapott, szorosan követve egy kiadós fagylalt-adag fogyasztását).
Szombaton irány Esztergom, az E.sz. kiállításra, szemfürdő, pofafürdő, majd vissza Pestre, ugyanis R. S.-ék is aznap estére hívtak bennünket.
Különben elég csendes, szinte unalmas itt az élet, nyugalom van, csak a mi szívünk és szemünk ugrál. 
Olvassak sokat rólad, aztán nagyon látnálak is már.

 

Ebből azért nem minden valósult meg.

2014\07\11

A sírról készült fénykép, és a sír is, világosbarna és naturális, akár a sírásó unokahúgának, ennek a benyomásnak nincs sok köze a halálhoz.

2014\07\11

Az összes képen cigaretta van a kezében. Van egy, amin az olvasókönyve mögött ül vigyorogva, ott még nem.

 

2014\07\11

Az mi?

Összefutottam egy ismerősömmel az utcán. Azt mondja: MEGYEK A NAGYMAMÁMHOZ SÜTEMÉNYT SÜTNI. Nagymama? Az mi? Sütemény? Ezt hogy érted? Van, akinek a gyerekének dédanyja is lesz! Van, akit még idegesít az anyja! Van olyan, aki a nagyapját temeti!

Ártatlanság kora.

2014\07\11

Az év eddig legsikeresebben megoldott feladata a kedvencek rendezése volt. 

süti beállítások módosítása