2011\04\21

 

Azt hiszem, sok mindent elárul a helyzetünkről, érzelemkifejezési készségünkről és az együtt töltött idő élvezeti értékéről, hogy a "Szerelmes vagyok" vallomását követően kis híján felteszem a kérdést: "Kibe?".

 

 

továbbá ambivalens személyiségünkről,

2011\04\20

A MAXIMUMPONTOS 1-ES DOLGOZAT BŰVKÖRE,

 

 

... amiből a gimnázium 4 éve alatt nem sikerült kilépnem. Nem, ez nem a pihenős, úgyis mindegy egyes, ezek mind olyan egyesek voltak, amelyekért egyenként, keményen megharcoltam. De sajnos a közvetlen kapcsolat ellenére sem váltak kettessé.

"Kedves Júlia!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését és jelentkezését a Ha nem sikerül, az anyád majd eltart szövegírói pályázatára. Ezúton tájékoztatjuk, hogy pályázata az elbírálás során továbbjutott az utolsó fordulóba, de ezúttal másik jelöltre esett a választásunk."

 


2011\04\20

ÁLMOK A NYÍLÓ ÉS ZÁRÓDÓ VILÁGBÓL

 

 

Késve lépek be az osztályterembe. A táska hanyagul a félvállamra vetve, mint a gimnáziumi későnérkezőknek. Little Miss Sunshine ül a padban, előtte egy tekercs vécépapír ("itt a piperéd"), a volt osztályfőnököm és Ákos pedig egyetértésben biztatnak egy feladat elvégzésére. Amikor futok vele egy kört, és elvégzem, kedvesen megköszönik és mondják, hogy nem kellett volna. Ők csak úgy mondták. Hogy addig is, amíg nincs más program, nézzem már meg, nem kéne-e. Én meg készségesen megnéztem, ha már nem volt más program.

De miért nem csinálunk inkább közös programot vagy miért nem várunk együtt?

Ákos, miért nem várunk együtt? Tényleg!

 


2011\04\20

TÚL JÓ NEKED, JUSZTINA

 

- Vezekelj.

Ocsmány egy beszélgetést hallgattunk ki a Hivatalban.

- Valld be, hogy elkényeztettek.

A nyersen felnövesztett lány és Jusztina, aki burokban él. A rikácsoló fél féltékeny a burokra, hiányérzetét és gyűlöletét igazságelméletekkel legitimálja:

- A világ durva, kegyetlen, te még nem ismered, Jusztina. A te valóságod nem a valóság. Az én valóságom - az az igazság. Itt az ideje, hogy megismerd. Ha eddig boldog voltál - az a felismerés hiánya, éretlenség volt. Te is boldogtalan vagy, mint én, csak butább és eszköztelenebb. Én tudok harcolni, a büszkeség pedig szinte boldoggá tesz. A szeretet a gyerekeknek való. Ha felnőtt vagy, megtanulsz gyűlöletben és harcban élni. Leigázni a többieket, Jusztina. Győzni a Gáboron, akire nem számíthatsz.  Összekaparni az anyád, akire nem számíthatsz. Beszélni az apáddal, akire nem számíthattál. Ha majd elkezded rosszul érezni magad, beszélhetünk. Az azt jelenti majd: kinyílt szemed.

- De nem, én szeretek így...

- De akkor is én leszek az erősebb.

 

 

2011\04\20

 

 

Valljam be, hogy elkényeztettek

Kihallgatott beszélgetés a nyersen felnövesztett lány és az, aki burokban él.

A nyers féltékeny a burokra, hiányérzetét és gyűlöletét igazságelméletekkel legitimálja: a világ durva, kegyetlen, és te nem ismered. Itt az ideje, hogy megismerd.

Amikor Athalie megrontja Tímeát. Stb.

2011\04\18

 

 

Ha nem fejezed be most azonnal - és itt várni kezdtem, milyen büntetést ró ki a pár perce még hisztiző, most már megilletődött, csíkos sapkás kisfiúra - legközelebb nem jössz velünk misére!

 

2011\04\18

 

 

Az elhanyagolt nők a legutóbbi olvasmányaim szerint lelépnek vagy megmérgezik a férjüket. Ne várd meg!

süti beállítások módosítása