2009\02\13

OPERA AZ IPARVÁROSBAN

 

 

Megyünk a Golgotá Ostravába. A 70-es években Eduard Foltýn polgármestersége alatt új területrendezést készítettek, felépültek a svinovi és frýdlanti hidak, felépül a kerületi kórház Porubán. Bedřich Lipina, a rendszerváltozás előtti utolsó polgármester kibővítette a villanytelepet Třebovicén és elkezdte a központi víztisztító építését Přívoz városrészben és a kunčicei hulladékfeldolgozót. Na, itt áll az ostravai operaház, oda megyünk egy kis biedermeier örömködésért.

 

Akkor éppen, amikor megmutatnám Neki a Cinetripet.

 

 

 

2009\02\11

ÉRETT ÁLLATOK

 
 
 
"Magától ment állatorvoshoz egy sebesült őz az Egyesült Államokban. A kutyákhoz, macskákhoz, papagájokhoz szokott ohiói klinikán igencsak elcsodálkoztak már magán az őzön is, amely szokatlan vendég, ám azon még jobban, hogy egyedül érkezett, önszántából, ráadásul okkal, kezelésre szorulón."
 
 
 

2009\02\11

AMINEK PUSZTULNIA KELL

 

"Újra kihalt a kihalt kecske. Először klónoztak kihalt állatot, egy 2000-ben eltűnt kecskefajt. A gida hét percig élt."

Gyönyörű!

Kutatók a hetedik perc végén.

De kár, hogy a letűnt kor letűnt kor. De kár, hogy letűnnek a korok. Micsoda bukás.

 

2009\02\10

 

 

 

Ma lenne  száz éves a Nagypapa. '99-ben halt meg, 90 évesen, '09-ben született. Hallgatag, introvertált belgyógyász.  Mester Ákost szerette, meg Adyt a pad alatt. Az édesanyja grízes tésztáját és a legkisebb Vali nővérét. A Valit, a Lilit, az Olgát - az Ellát talán nem annyira, mert ő életben maradt. Az első felesége meg a nővérei eltűntek mellőle.   Nagypapának problémái voltak a gyomrával. "Egyél!" Így kínált, amikor vendég jött, nem értett a vendégek nyelvén. Két marékkal pakolta  tányérukra a sósrudat. Jó diagnoszta, barbár házigazda. Örökké elégedetlen. A második felesége a nagyanyám, békeidőkben ő is eltűnt. Nagyanyám rántottája száraz neki, sokallja a húst és tízkor kikapcsolja a tévét. Nem mesél Auschwitzról. Fázós, rettenetesen fázik a pepita házikabátjában. Nyáron leveszi a házikabátot, le a kardigánt, egyetlen garbóban ül ki a napra. Szép, magas ember, még hajlott korában is borzasztó humorral. '84-es kártyanaptárt ajándékoz '95-ben. Nem ért az ünnepeltek nyelvén. Nem ért senkinek a nyelvén, csak latinul, viszonya az emberekkel szemérmes és tudományos - felmérhetetlen. Én nem értem.

 

 

 

süti beállítások módosítása