2009\11\15

 

 

 

 

Meg akarsz-e halni.

Apám 60 éves, alkoholista, és 2 hónapja nem alszik. Végképp lerázta a világot. A testében elszabadultak a vegyületek, és végletes önzésbe sodorták. Irgalmatlan belső életét látjuk elfertőződni; a tudat cerberusai megdöglöttek, és puszító erőket hagynak, a szemünk láttára, lelkébe a nap minden szakában ki-be haknizni. 

Egész gyerekkoromban így pusztított. De akkor még fiatalok voltunk mindannyian, nagyobb ellenállással, a halál irányába például.

 

 

 

 

2009\11\15

AZ ÖRÖK HARAG

 

 

 

 

A harag nem örökre szól, hanem örökké tart, amíg a másik puszta lélegzése táplálja. Nyugodt idők vége, szeretet vége, válás, kezdődik az unalmas öngyógyítás, még azt se tudom, hogy kezdjem el.


 

 

 

2009\11\15

Azt álmodtam, hogy kaptam Attilától egy levelet, vagyis a szeretetre képtelen ragaszkodásról álmodtam. Amelyik bálványt farag magának, azt gyűlöli, azt gyalázza, és amikor dől, azt akarja hirtelen imádni.

2009\11\13

A KIRÁLYI IDEGÁLLAPOT TERRORJA

Nem kérem Queen Mary megkoronázását, meggyalázását, temetését, de még esküvőjét sem reggelire. Semmi királyira, istenire vagy társadalmira nem vágyom ebben a napszakban. Ünnepi szólamokkal, grandiózus indulókkal  kelek-fekszem, nap mint nap, tekintet nélkül nememre, koromra, képzettségemre és idegállapotomra.

2009\11\13

 

 

 

 

Eddig még nem sikerült megszabadulni attól a keserves mintázattól, ami a kapcsolataimat az ápolt-ápoló szerepleosztás szerint működteti. Még ha ápoltként stratolok is, ápolóként végzem.



 

 

 

 

2009\11\13

 

Borzasztó egy ilyen premier előtti pánik. Kifosztott sminkládák, széthordott jelmezek, bizonytalan szerepek. Határozottan állíthatom, hogy ez a szemfestés NEM SIKERÜLT JÓL: a szemem alatti mély karikákat ugyanis ahelyett, hogy korrektorral próbáltam volna eltüntetni, tévedésből - vagy rossz ízlés miatt - ciklámen rúzzsal hangsúlyoztam ki. Ez a karneváli külső önmagában még nem lett volna baj, ha eközben nem érzem a tarkómon a felügyelő hideg lehelletét, és nem tudom egész testem meggyőződésével, hogy a szomszédos barakkból a diákszínjátszók réme, Hitler figyel.

2009\11\11

 

 

 

És ismét nyitva állnak a kommentboxok. Köszönöm a figyelmeztetést!

Szóval ezért nem szól hozzám senki fél éve.

Mostantól pedig azért nem, mert megszokták.

 

 

 

2009\11\11

A KRITIKA KRITIKÁJA

A tépett lelkű szerkesztő szürreális beszédfoszlányokban szólít fel a kritika átszerkesztésére, valahogy így:

Ó, ha ezt a pár sort - Istenem, mi lesz, ha a fejemre esik egy tégla? -, hogyha azt is megírnád róla, hogy - ...a félelem...a szorongás öl, butít és nyomorba dönt -, hogy ő jó - ...és akkor álmomban közeledett felém az anyám - és nem csak azt, hogy ő rossz. Kérlek, használj több pontosvesszőt - mert kiszakad a lelkem... - és gondold át - nem tudunk megbírkózni a múltunkkal...-, hogy akarsz-e nekünk írni, mert ha igen, akkor - Istenem, segíts! - legyél átgondoltabb.

2009\11\11

DÁVID IBOLYA TESTE

 

 

P.-nek mindig adódik egy-egy lényegbevágó hozzászólása:

"A Dávid Ibolyával meg mintha az elevenembe szúrtak volna, mert ezt álmondtam valamikor 2005-ben:

Egy ekhós szekéren utaztunk, elég kilátástalan volt a helyzet. Dávid Ibolyának két felsőteste volt, az egyiket az ölembe hajtotta, és én próbálkoztam barátkozni ezzel a ténnyel, meg vele is.

Ugye, elképesztő. Azonnal felkaptam a fejem. Meg hogy mindkét álom az Ibolya testével kapcsolatos. Valami lehet emögött... a teste mögött."

 

2009\11\09

EGÉSZSÉG #198

Állítólag az embernek azt a fajta halat érdemes fogyasztania, ami az élőhelyén leginkább előfordul, mert az van rá a legkedvezőbb élettani hatással. Tehát hiába egészséges a tengeri hal, ha nekünk nincs tengerünk. Ez a hal tehát nálunk a disznó.

süti beállítások módosítása