2009\09\12

 

Rózsaszín holmikban ülök a horvát és az olasz tengerparton, 2000 és 2003 között, mögöttem a tiszta ég, a csillogó Reichstag és halat eszem az egyszemélyes, tengerparti asztalnál. Egyidejűleg messziről nézem az evésemet, az okosabbik tenger felől. Látom, hogy bele vagyok feledkezve, fel se nézek, arcom átadom a halnak. Az arcom más, sokkal jellegtelenebb, mint azt korábban mondták nekem. Nem tudom, a frizura teszi-e, a rózsaszín holmik vagy az okosabbik tenger, de nincs már bennem semmi megható, közönséges lettem.

2009\09\12

 

Nem látom még pontosan a száműzetésem értelmét.*

*A száműzetés szót a Nils Holgerson-ból tanultam meg, ott Szmörét száműzték, a rókát. De a Szmöre ludat lopott.

2009\09\09

 

* Update: Virág a pitchingen a házimunka hipnózisáról beszél és a főállású háztartásbeli Klára kiugrási kísérletéről.

 

2009\09\09

ILYEN NAGYSZERŰ LEHET TEST NÉLKÜL A TÁRGYI VILÁGBAN

Az autó légüres terében a műszerfal veszi át a test szerepét, és amikor valaki hozzáér a pios-zöld gombokhoz, mintha a mellkasomat csiklandoznák, kacagom kell. Az egész testi élmény az autó kitágult terében, a levegőben történik. Még soha nem voltam jelen test nélkül! - kacagok lebegve. De a többiek is nagyon könnyűek, csak az érzékeik és a hangjuk van jelen. Az Erzsébet híd alatt hajtunk át, és van itt nekünk ez a csodálatos, multifunkcionális testi műszerfal a nyolcvanas évekből.

 

2009\09\08

HATÁRÁTKELÉS

 

És az úton, Bad Schandaunál ezrek tapadtak az alaküveghez. Engem otthon felkészítettek, hogy nézzek ki az ablakon, de másokat is vonzott az álmos vízfelszín és az igazoltatás. Erdők a domboldalon, a német határ óriás virágzó brokkolija és hatalmas önbizalommal megáldott házak a brokkoliba beépítve. Azt, hogy magyar vagyok, csak később vette észre a határőr, persze az is lehet, hogy a tengerész öltözetem miatt, de innentől nagyokat kacsintott felém.

2009\09\08

ÉLET A WRANGEL STR.-BAN

 

Azóta a konyhaasztalon megpillantottam egy további akciós kés-szett szóróanyagát. "Akciós kés-szett", Szűzmáriám. Még szerencse, hogy tudok hátrafelé nyilazni.

 

süti beállítások módosítása