2007\08\16

Rajtam is úrrá lett a rettegés, hogy ekkora félelmet váltok ki galambból, gerlicéből

 

Éreztem eddig is, hogy ijesztő lehetek. De erre én sem gondoltam. Vettem egy nagy lélegzetet, mert egy praktikus kérdéssel fel kellett hívnom V. G.-t. A hangjából rá kellett jönnöm, hogy a telefonszámomat már nem ismeri fel, ezért bemutatkoztam. Velőtrázó üvöltés volt a válasz, azonnal segítségért kiáltott. Talán csak ráesett a lábujjára a vasaló. Megkérdeztem, hogy mi a baj. "Semmi. Nagyon boldog vagyok mostanában."



Pár hónappal ezelőtt, amikor kapcsolatunk virágjában volt (amilyen annak a virága volt), az iskola ajtaján bejövet, megpillantott az aulában. Arcára kiült a jeges rémület. Az ijedséget a felfedezés örömébe, meglepett mosolyba fordította, aztán visszazökkenve a mindennapi közlekedés rutinjába, sikerrel odajött hozzám (lélekben szegénnyel, vele voltam).

 

Rajtam is úrrá lett a rettegés, hogy ekkora félelmet váltok ki galambból, gerlicéből.

 

A szoros kapcsolat nem volt minden rejtőzködő feszültségtől mentes. De engem nem vert ki a víz, ha megláttam, ehelyett örültem neki. Ez egyenlőtlenség, bizarr féloldalúság. Előfordul. A riadalom ilyen foka nekem mégis érthetetlen. Van egy-két különleges eset az életemben.


 

2007\08\14

 

Istenem, az ablakom alatt új, csattogó rovar, nem hallom tőle a hangomat. Miért ajándékozol meg új, különlegesebbnél különlegesebb hangokkal? Mint minden, ez is biztos jó valamire!

 

 

 

2007\08\14

POLGÁRI BESZÉLGETÉS EGY JÓLÉTI TERASZON

Tudom. Úgy néz ki, mintha megalomán öntudat kezdene kifejlődni bennem. Nem, nem, nem. Nem helyes. (Tudom.)
Csendes köd ereszkedett az asztaltársaságra. Mindenki értelmesen beszélgetett, a társadalmi különbségek elhevertek a teraszon.
A szociológia ritkán ölti eper formáját, ezért úri szociológusok számára nem fogyasztható.
Miért érzem magamat ennyire öregnek? ( Én, aki egyre rövidebb szoknyákban járok és láthatóan pajkos vagyok.)Osztályharcos lettem. Vörös zászlót lobogtatok. A kiskorúság ellen lázadok. Mint egy kiskorú: vízágyút, ködoszlatót (véres szerelmi drámát) akarok.

 

2007\08\14

 
Arra gondoltam, elkérem legalább a csontokat, amik maradtak (minthogy rendesen én a csontokról szopogatom le a maradék húst). De sajnos már ilyet sem tartanak (vagy nem adják ki).
 

süti beállítások módosítása