2005\11\27

Mennyi idegent a hátam mögött hagyok. Borzalmas vagyok, ahogy így tagolok.  Éjszaka van és hallgatni kell rá. Elkapom a nekem szóló feketeséget és megvonom tőle az ígéretet. Ráteszem a  kezem a szent könyvre,  egyedül porosodni  hagyom. Aztán csodálkozom, hogy én is ilyen zaklatottan porosodom. Az éjszakai lét kertjében nekem van csak hely, de nem szép a kert, ilyen kertem van, idestova bejárhatatlan. Nem akarok semmit sem keresztülvinni a kerten sem.

2005\11\25

Hej, olyan történetet tudok! A tanárnő megnyalná utána mind a hét ujját!

2005\11\23

Édesség. Olyan hízelgő, hogy így gondoltok rám - hogy rám gondoltok így, csak egy kicsit fasisztoid. A többiek? Hogy is gúnyolódhatnék, hiszen én sem vagyok kevésbé gúnyolni való - egy margarinkocka van az ágyamra dobva. Karalábé lóg ki a táskámból meg egy-két biosütemény, keresem a babát mellém ültetni, a süteményt a kedvemért megenni. A joghurt az orrom hegyén ars poetica, ahogy a fekete csizma, a hatalmas szoba. Három nap és éjen át olvasok egyetlen novellát, amiben a nő elindul, a háziasszony hazaér. 

2005\11\23

P. derékig állt a vízzel telt ágyneműtartóban. Egy türkizkék harisnyanadrág volt rajta, ami nagyon jól állt neki, középen állt és terelgette a vizet a fakeretek között. Kérdeztem, hogy szokott-e ez így lenni, mondta, hogy igen. Átmentem a másik szobába, hogy megnézzem az ágy használati utasítását, de nem találtam benne vizet; egyáltalán, olvasni sem volt különösebb értelme, csak azt vettem észre, hogy kemény fedelű a könyv, részletes a használati utasítás, de nem az ágyra vonatkozik.

süti beállítások módosítása