2015\11\21

Reflex

Megszólal valahol a Viber-dallam, és felvillan lelki szemeim előtt Josh, a világra rácsodálkozó, kicsit elgyötört, mégis gyermeki tekintetű bagoly.

2015\11\21

A NAV központi ügyfélszolgálatán elszáradt, szlovák terepszőnyeg, hiányos logikai készlet és csonkolt barbi várja a játszani vágyó csöppségeket.

2015\11\21

Egyes lányok arcán a kétségbeesés - csodálatos, érzékeny világokat tár fel.

És nő korukban is úgy marad!

Sőt!

2015\11\21

Ismét egy homályos biznisz.

Nem tudom, ingyen dolgoztam-e, de megkaptam érte a magamét: egy képzelgésekkel teli, majdnem teljes hetet. Energetizáló fantáziák!

2015\11\18

Vélemény

Azonnal megjelennek a véleménytípusok, még mielőtt bármilyen véleményem lehetne.

Azok már rögtön ott vannak, és a felhasználók tudják, melyik vélemény az övék, mindez szemérmetlenül gyors és evidens, mintha vallás lenne. A vélemény az, ami van, nem az, ami kialakul. Hirtelen összetett gondolatmenetek kerülnek elő, logikus következtetések mint mindenkortól létező tények, amelyekkel a nyilatkozók születésüktől fogva együtt éltek, csak még nem volt idejük elmondani. 

Mind felajánlott vélemények. A békítő is véleménytípus, az új vélemény is véleménytípus: mert ez az aspektus még nem volt. A véleménytelenségem is véleménytípus, egy olyan, amelyik biztosra akar menni, nem vállalja a kontrollálhatatlan valahova tartozás kockázatát. Nem hagyatkozik kétes forrásokból érkező részinformációkra, de nem motivált a hiteles források időigényes felkutatásában.

Kellene nekem is egy vallás. Az állam biztosíthatna egyet. Hamarabb megengedném magamnak, hogy véleményem legyen, felelős ember lehetnék.

2015\11\18

Évtizedeken átívelő kapcsolat

Kristóffal még 2002-ben jöttem össze egy házibulin. Most kaptam tőle egy levelet.

"Szia Julia, 

Amikor találkoztunk, érdekesnek találtad, ami a házunk táján történik projektek, szervezeti kialakítás, céges kultúra és persze az elmaradhatatlan startup-ok terén. Ezért támadt az a gondolatunk, hogy rendszeresen adjunk neked hírt magunkról egy hírlevélben. Először is egy rövid szolgálati közlemény: elkészült az új website-unk, amin nagyon sokat dolgoztunk, reméljük tetszik neked is."

Volt tovább is: húsbavágó információk marketingtudatos bekezdésekbe szedve, a cég prosperál, megnyugodhatok. A fentin kívül volt benne további két vesszőhiba - még gondolkozom, megírjam-e egy válaszlevélben, amit az új honlap fölött érzett határtalan örömöm kinyilvánításával fogok kezdeni.

újlovagkor

2015\11\16

Se vége, se hossza. A tisztálkodást nem lehet befejezni, csak abbahagyni.

Apám egyszerre mindig csak az egyik lábát mosta meg, nem volt türelme ehhez az egészhez. Pedig ő még csak nő se volt.

Ha ő azt tudná.

süti beállítások módosítása