2014\12\26

Vérből jósolnak!

A nyugati orvoslás tulajdonképpen egy mágikus természetgyógyász irányzat: eredményei nehezen igazolhatók: segítségével vagy meggyógyulnak az emberek, vagy nem. És például vérből jósolnak, beleszúrnak az emberek vénájába, és onnan kicsapolják a vérüket egy üvegcsébe, azt aztán elküldik egy alkimista csoporthoz, akik a számmisztika segítségével kiköpik az eredményt; vallásosan elrendezett szám- és betűsorok formájában lyukacsos szélű, vékony papírra írják az emberek sorsát. Az emberek engedelmesen vagy türelmetlenül sorban állnak a jóslatokért.

2014\12\26

Nem a bio az igazi bio, hanem a dolgok hagyása

Tulajdonképpen egy organikus életet élő ember volt, aki nem verte át a szervezetét és a környezetét különböző, a természetes romlást hátráltató módszerekkel és beavatkozásokkal. Tényleg úgy mentek a dolgok benne, olyan természetességgel épültek fel, aztán le, ahogy a természetben az el van rendelve.

2014\12\26

Karácsonyfaláb faragás közben

Hülye vagyok vagy állhatatos? Életképtelen vagyok, vagy mély lelki életet élek? Lusta vagyok jól megoldani, vagy épp most oldom meg? Az anyám hibája, vagy az apám hibája? Véresre faragtam a kezem a karácsonyfaláb életlen késsel való maratoni reszetelése közben. Az alkalmatlan eszközök háztartásában járunk, ahol minden ősi kuglóf forma és tompa kés szent és a hasznos eszközök a külvilág misztikus tartományában sejtetik magukat, valahol, a papírszeméten túl, ahol a jövőorientált banki tranzakció és egy vadonatúj felmosórongy is elérhetetlen távlatokban lebeg.

süti beállítások módosítása