2011\12\01

 

Én csak azt nem értem a Barátok köztben, hogy miért nem hagyják a gyerekeket a kanapén aludni.

 

2011\11\29

ADD MÁR IDE, LÉCCI!

 

Mint amikor a Bodon Gergő negyedikben elvette a tolltartómat, aztán úgy csinált, mintha ide akarná adni, de amint utána nyúltam, visszarántotta, és elkezdte rángatni, hogy sose érjem el. Na, a munkáltatóim ilyen Bodon Gergők, akik sose fogják kinőni, nekem viszont izomlázam van.

Akkor most következzen egy kis elszámolás, a teljesség igénye nélkül:

Még 2010-ben leadtunk egy forgatókönyvet a Pesti Estnek, sürgősségi alapon két hónapos, kizárólagos munkával létrehozva azt - a munkáért járó egymillió forintból a 2011 novemberéig behajtott összeg 70 000 HUF.

Ugyancsak 2010-ben nyertünk a nagymúltú ONO Pictures (román produkciós cég, senkinek sem ajánlom, hogy utánuk nézzen) pályázatán, akik 300 Eurót ígértek egymással össze nem egyeztethető szkeccs-forgatókönyveinkért. Írtunk panaszlevelet, hogy egy éve nem kaptuk meg a pénzt. Igen, jogos. Voltak is a Minisztériumban könyörögni, de nem szánták meg őket, ellenben ne aggódjunk, nem használták fel az írásainkat. Továbbá a mellékletben találjuk a forgatókönyvet, amelyben felhasználták az írásainkat, de nem fogjuk érteni, mert románul van és sajnos nem volt pénz fordításra.

2011 nyarán minden hónapban kerestem 100 000 forintot, ám ez mostanra 50 000-re csökkent.

2011 októberében, ismét életmentő üzemmódban, többekkel közösen, írtam 5 epizódot a Gumi című sorozatnak, béremet, 55 000 forintot, az anyám első férje jelenlegi sógorának a másodunokatestvérének a számlájára, januárra remélhetem.

Egy nemzetközi tévécsatorna sorozatkoncepciójának fejlesztéséért 500 000 forinttal jutalmazott volna írótársaimmal együtt, de a treatment kidolgozásával párhuzamosan a szerződés jogi hátterét sajnos nem sikerült a csatornának felállítania. Így a megegyezés vélhetően jövő évre csúszik.

Egy szeptember elején, Nancy-ban, a Jaj-jaj Filmfesztivál keretei között megrendezett workshop 70%-os visszatérítése, ugyancsak 50-60 000 forint kifizetése - Anthony tanulmányai / feledékenysége / nőügyei miatt - várat magára.

Az egyik szemem sír, a másik nevet: nem magyar találmány a késleltetéses kivéreztetés: nemcsak a románok, de még a franciák sem akarnak megszabadulni tőlem. A következő részben zaklató leveleinkből fogok idézni, a harmadik rész hangfelvételeket is fog tartalmazni, a negyedik részben megérkeznek az erős és elvtelen barátaim - hálistennek ilyenek is vannak.

 

2011\11\28

 

Úgy gondolta, méretes feje lehet - mire a kezemmel a simogatás végére értem, fordult a Föld a Nap körül.

 

süti beállítások módosítása