2011\06\05

ÚJLOVAGKOR #20

 

 

Kérsz valami ruhát alváshoz?

Igen, kérek. Csak ne az üvöltő majmosat, mert abban majd nem fogsz hozzám érni.

Amúgy sem érek hozzád, ez nem a ruhán múlik.

 

 

2011\06\02

NÉGYESHATOS MAGYARGAZDA

 

 

"A repcéből kijárnak a temetői útra. Oda, a lukra ráteszed. Onnan jön a szél, onnan jönnek a disznók. Ja, a vendégeknek kell? Odateszünk egy széket, ott jön ki a disznó. Igen, szaktanácsadó. Hívjál máskor is. Köszi, uram, csáó, szia."

Kis sunyi, töpörödött nő bámulja a férfit, aki nem döntötte el, hogy tegezi vagy magázza a disznókat. Mellettük pedig egy olyan vállalkozásról beszélnek, ahol a visszavonás, a megszüntetés, de még a teljes passzivitás sem két fillér.

 


 

2011\06\02

KÉSŐBÁLOZÓ

 

Lekéstem a bálról és amíg a kárba veszett fodrokat gyűrögettem, A. Juditot hibáztattam üvöltve. Ő az ugyanis, aki majdnem tíz évvel ezelőtt családot alapított, ő húzott el mellettünk úgy, mint egy üstökös: ki mást is hibáztathatnék a mulasztásaimért, ha nem őt.

 


2011\06\01

AZ ÉRTELEM MAGA ELLEN FORDUL, ÉS VÉGÜL MINDENRŐL KIDERÜL, HOGY EGYSZERŰ: AZ, AMINEK LÁTSZIK

 

 

Kamaszokkal állunk körül egy kartondobozt, ami társasjátékokat és cukrokat tartalmaz. A cukrok persze becsapósak: az egyikről, egy rózsaszín süvegecskéről például kiderül, hogy nem cukor, hanem bábu az egyik játékhoz. Ami érthető, és visszamenőleg mindennél logikusabb, hiszen nem cukros, hanem társasjátékos dobozból vettük ki.

 


2011\06\01

 

 

Egy antropológiailag tagadhatatlanul kelet-európai nő svédnek adja ki magát álmomban, és a lépcsőházban rendőrségileg a szemembe világít egy piros zseblámpával. Nők Lapját követel rajtam. Mondom, hogy adok neki, csak hagyja abba ezt az idegesítő világítást, mire eszeveszett dühvel rám rivall: "De 2010-es legyen ám, mert most 2010 van!"

 

Őrület, bazmeg. Ezek mindent jobban tudnak.

 


2011\06\01

 

 

Minden mozdulata függetlenség, minden szempillarebbenésem függés. Mikor lettem nő? Borzasztóan szégyellem magam.


2011\06\01

REGGELI SZÖKDÉCSELÉS A HATALMI HARC RITMUSÁRA

 

 

Inkább balra kerüli meg a fát, ha én jobbra kerülöm. Áthaladva  a Mikszáth téren lesi Karolinát, meg a szociális életet, hátha ott ülnek a másik fa mögött, igaz, fél kilenc van reggel, így ez nem lehet. Ha a következő cserjés ládikánál is a bal oldalt választja, nem szeret. Most a jobb oldalt választja. Rögtön a következőnél viszont elvisz balra: kíváncsi, meddig megyek vele - kinek van nagyobb hatalma.

 

A reggeleknek hol haszonélvezője, hol kárvallottja vagyok. Te független vagy, gratulálok.



süti beállítások módosítása