2009\11\08

 

 

 

Tegnap éjjel meg Dávid Ibolya gyakorlatozott a bordásfalon (mindig mondtam, hogy egy más világ), aztán az anyai nagyapámtól kaptam egy nagy zöld üvegben ásványvíznek álcázott kölnit. Nem lehetett nagyon értékes, ha ennyi volt belőle. A nagypapa ráadásul tudvalevőleg rossz ajándékozó, valami tehát mindenképpen sánít ebben a történetben.

 

2009\11\08

Éjszaka Londonban jártam, a meleg esőcseppekre emlékszem, és arra a megnyugtató érzésre, hogy nem vagyunk áldozatok, mert itt mindig mindenkire esik az eső, de enyhe az idő.

 

 

2009\11\05

EGY IGAZÁN KEDVEZŐ EGYÜTTÁLLÁS

 

Édesanyám bevallotta: előnyei is vannak az apámhoz hasonló autisztikus személyiségekkel való együttélésnek: somindent csinálhat büntetlenül, hiszen úgysem veszik észre. Igaz ugyan, hogy ha szeretné egy élményét megosztani a másikkal, éppen úgy magára van hagyva, szerinte azért ez mégiscsak az autonómia egy foka.

Én erről sajnos mást gondolok. Pedig valaha hány szemrevaló autista állt sorba a portámnál!

2009\11\05

 

 

 

Mindenkinek megvan a magánpatológiája. A tiéd se meghatóbb, mint az enyém.

 

 

 

2009\11\05

KRETÉNEK

 

 

Ma megkérdeztem, anyám milyen tárgyakat vágott  apámhoz tegnap. Hogy koppant, puffant vagy csattant-e.  Azt mondta, könyveket. Keserves ötletínség, nade ilyen tárgyi kultúrában! Hol a porcelán tarajos sül, a vakegér meg a zsírosdeszka? Lesz hova fejlődni.

2009\11\04

Tömény föld és sár, amit a poharakból nem győzök kimosni, a földből poharanként négy cigarettacsikket bányászok ki - a pohár üvegfalához még hozzá sem értem. Szar munka, jobbat akarok. Kevésbé archetipikusat és önkénteset, társadalmilag szükségeset. Ez a mocsok annyira fölösleges!

 

2009\11\03

MÁSA

Ljudmila hosszan taglalja az idegrendszeri gyengeségben szenvedő, középszerű költőnő tragédiáját:  attól még, hogy valakit éjjelente ver a víz és álmatlanság gyötör, nem lesz tehetséges.

 

2009\11\02

-ÜGYI HIVATAL

 

 

Számolnak a tömeggel. Hogy elébe menjenek a bajnak, mosdó és büfé áll a várakozók rendelkezésére, monitorok színes adótörvényekkel, fitness terem, játszóház, orvosi rendelő. Sehol egy árva botrány, egy görbülő száj, idegesen felakrobatikázott szemüvegek, vagy csak egy fél rossz szó. Kiegyensúlyozott, jóllakott, megkönnyebbült, tájékozott, ellátott, kisportolt ügyfelek várakoznak, békés egyetértésben egymás mellett. 

 

süti beállítások módosítása