2009\11\01

Két német nővel utaztam a liftben - látszólag megtanultam viselkedni, kellemes mondatokat mondani és jó helyen kiszállni. A valóság azonban nem ilyen pedáns: rossz helyen szálltam ki, és hiába mondtam helyes, közepesen vidám és társadalmilag elfogadott mondatokat, a tévedésem megint mindenki számára nyilvánvalóvá vált.  A meszes falak, az átépítésre váró, tágas irodai csigalépcsőház és a padlóba olvasztott gumiabroncsok között, a legellenszenvesebb anyagokkal való találkozás után, vissza kellett térnem a lifthez, hogy szégyenszemre újra induljak, és elölről kezdjem a keresést. Udvariasan visszafáradtam hát a zérusra. Valahonnan mindig előtűnt egy német nő segítőkész árnyéka, de én tudtam, hogy ez nem segítség, hanem kritika.

 

 

 

2009\10\28

Nyitva hagyom az ajtót, hogy halld, ha cseng. A Dani hívását várom, de el kell ugranom. Előbb kerestem, csak éppen ütött valakit, majd vissza fog hívni.

2009\10\28

Az éjszaka második felében egy nagy sötétlő erdőbe jutottam, és legalább négyszer-ötször megtettem ugyanazt az utat. Az ösvényen halvány fénycsík, itt kell bekanyarodni, megint. Ismeretelen a társaság, de sokszor kerültünk már együtt.

2009\10\28

"Van személyes emléke Karinthy Gáborról?

Láttam őt az osztályon.

Melyik osztályon?

A Lipót férfiosztályán.

Mit csinált?

Ott állt."

 

2009\10\26

KERESÉS

Keresés a Magyar Katolikus Rádió oldalán:

Keresés az alábbi kategóriá(k)ban:

műsorok
napi gondolatok
szentek
munkatársak
cikkek, hírek

 

2009\10\26

HARC A NÉZETTSÉGÉRT

 

Amióta P. a doktoriját írja, az anyám kevesebbet néz engem. Mindenki a doktorira készül, jóllehet, én a diplomára és nagyszabású helyfoglalásra a társadalomban. Helyem a társadalomban: "a doktoriját író Sz.F.Gy. lánya - el van nyomva, de jó a mimikája".

süti beállítások módosítása