2009\07\21

Az apróbetűs család

 

Heinrich Kisch (Prágában született, fürdőorvos Marienbadban, a papa dédpapája).

Az ő gyerekei: Else Kisch (a papa nagymamája, Péter nagypapa mamája), Ernestine (Nini néni, Bécsben későbbi férjével együtt a nők választójogáért harcoló polgárjogi aktivista, kurrens gender-portálok jegyzik), Franz (szintén orvos, Prágában tanított a német orvosi egyetemen), Gretel (az ő fia volt Gerhard, Márti néni férje) és Clara, akinek a férje egy Karl Oestreicher nevű (szintén) orvos volt, az ő gyerekük Felix Oestreicher (orvos), akinek a testvére volt Maria Oestreicher (aki a híres fotóművész lett Maria Austria néven) és Lisl (a Bauhausban tanult textilművész). Felix lányai: Beate (neurobiológus kutató volt, járt nálunk többször is) és az 1936-ban Karlsbadban született ikrek: Maria (szociálpszichológus, idén halt meg) és Helly. Helly férje építész, jelenleg nyugdíjban van, zenével foglalkozik,  Reynoud-nak hívják, a neve autentikus kiejtésével nem érdemes próbálkozni, leginkább a tüsszentésre emlékeztet. Az ő két gyerekük Larissa (csellista) és egy fiú, aki, azt hiszem, fizikus, de még sosem láttuk.

 

 

2009\07\20

ÉRZELMI NEVELÉS

 

Igen, ő is azért ilyenolyankodik, meg a többiek, a fegyelmezetlenek, mert mind élő szervezetek. Tudom, hogy felismerőgépet szeretnél, tiszta gondolatot és érzelmeket, amelyek egyenletesen és lelkiismeretesen termelik az energiát. A tiszta érzelmi gondolat nemes törekvés, energetikailag mégis hamis. A purgatórium, amit üzemeltetsz, a felvilágosodás  világméretű fertőtlenítő kohójához hasonló.

2009\07\20

BIOLINGVISZTIKA

 

 

Odáig mélyedtem az idegen nyelvvel szembeni értetlenségemben, hogy egészen a biolingvisztikáig lejutottam, és megtanultam, hogy nyelvileg vagyis szellemileg egészen más körülmények között keletkeztem, és mást jelentett nekem a ..., mint  a többieknek, akik más nyelven keletkeztek. Lehetséges univerzális, nyelv fölötti élmény, de kevés. A halál biztosan, de amíg élek, ebben nem veszek részt - maradtak tehát a magyar szavak.

 

2009\07\20

TISZTA CSAPDA

                           ------------------------------------------------

                           -                                                         -

                                            als ob mein Gehirn im Gefängnis wäre                         -->

                           -                                                         -

                          ------------------------------------------------->

 

 

süti beállítások módosítása