2009\06\28

EMLÉKEZETES REGGELIK #2

 

GAY PRIDE-FRÜHSTÜCK

Ezúttal engem is meghívtak a reggelihez: rebarbaratorta, eper és pezsgő. Észreveszem, hogy a lakásadómnak két ujja hiányzik. Lemegyünk a gay pride-ra, itt kezdődik a sarkon, a másik lakásadó lila lasztexnadrágban, leopárdmintás boleróban, apró rózsaszín selyemkoronával ünnepli a büszkeség napját. Amikor a korona húzni kezdi a haját, átadja az öreg kutyának, Johnny mostantól a melegek királya. 

 

 

 

 

2009\06\22

LAKÁS ÉS TEST

 

Fiziológia és térelrendezés, alkat és tárgy - nem tudom, hogyan tárjam fel egy újonann keletkezett, legmélyebb benyomásomat, egy helyiség és az azt kialakító és uraló test szerkezete közötti egyezésről. 

A.-nak minden kétséget kizáróan sajátos testszerkezete volt, különös szerkezetet csinált legalábbis magának: kiegészítést viselt, ki tudja, milyen szerkezetű cső, pótlás, nyúlvány volt vékony és érzékeny teste meghosszabbítása (ezt sohasem fedte fel előttem). Volt viszont a fürdőszobájában egy vécé, amihez a lehúzó nem a megszokott módon csatlakozott, hanem egy vékony cső, egy pótlás, egy nyúlvány segítségével, amely vékony cső a deszka alatt volt a fajanszcsészébe vezetve - mesterséges és illegitim módon. Ugyanaz a törékeny, de precíz, bizonytalan funkciójú és obskúrus összedrótozás, amit a testénél is alkalmazott.

A lakásban, ahol most lakom, minden a földbe van döngölve vagy négy vastag lábon áll. A lakás tulajdonosai erősek, hatalmasak, mint a dragonyosok, és elefánt lábakon állnak: összesen pont négy lábon. Biztonságos testek, biztonságos kiterjesztéssel - itt a konyha a legfigyelemreméltóbb -: vastag falú üvegekkel, hatalmas fazekakkal, törhetetlen csempével. Mindenhol bátran hátrahagyott használt edények. Éles, de annál is inkább hatalmas kések.

 

süti beállítások módosítása