2009\01\04

DR CALIGARI OVERACTING CLUB!

 

Drama department

 

   

That's what you've been searching for in your whole life!
BLOOD SWEAT AND TEARS.
WE SHOW YOU
how to loose emotional control
how to paint your life red
 
LOOSE YOUR PERSONALITY NOW!
 

Join us!

Don't waste your time for your mental health! We will work it out.

We like your soul.

 

2009\01\03

MIKI LEVELE - ÚTMUTATÁS

 

 

"Végigolvastam a tapétát. Nem kellett volna. Most duplán szarul érzem magam, mert egyrészt már megint nem tudom megállni, hogy ne írjak, másrészt fogalmam sincs, hogy mit lehetne írni. Miért tenne fel bárki egy magánjellegű levelezést a blogjára? Köszönöm, az én kíváncsiságom szinte már perverz módon ki van elégítve, de nem értem a te motivációdat. Az egyetlen ésszerű válasz kínosan hétköznapi: elkeseredett segítségkiáltás? Nem lepődnék meg, ha azóta már számtalan levelet/telefonhívást stb kaptál volna, még azoktól is, akiktől a legkevésbé várnád. Ha igazam van, akkor itt vagyok én is.
Nem tudok másra gondolni. Zavarba ejtő az őszinteséged, mint anno az enyém...de az ehhez képest kibaszottul piti dolog volt (ha egyáltalán emlékszel rá). Hogy miért írok mégis, ha tudom, hogy teljesen felesleges az egész? Mert lassan két éve már szinte rituális módon olvasom a blogod, pedig többször megfogadtam, hogy abbahagyom annyira felbasz a homályos, megfejthetetlen fogalmazásod, a szinte nyilvánvaló exhibicionizmusod (nárcizmus?) - néha tényleg nagyon fárasztó és idegesítő. Mikor egyszer megkérdeztem, hogy mit jelent egy posztod, válaszoltál, majd egy nap múlva letörölted.
Most világos - olyannyira, hogy a paranoia odáig visz, hogy kezdem megkérdőjelezni az igazságtartalmát. Na jó, talán azt mégsem.

Miért imádod ennyire a drámát, hogy képes vagy megsemmisíteni is magad érte? Nem gondolod, hogy ez a szerelem is ennek a tünete? Mintha a művészeted irányítana. Ez az a fatális visszacsatolás, ami mindannyiunkat megőrjít. Nincs annál ijesztőbb, ha két világ közé szorulsz. A határvidék a legcsábítóbb és a legaljasabb is egyben. Az egyetlen baj a 'borderzone-nal", hogy minden pillanatban megsemmisül és újraalkotja magát, és ha túl sokáig maradsz ott, akkor felőröl téged is. Szállj ki. Rombolj le mindent, amiről úgy gondolod, hogy hozzájárult ahhoz, hogy oda jutottál. Szerintem (és persze csak szerintem) a transzszexualitás csak ornamentika. Persze nincs ilyen tapasztalatom. Amit leírtál, csakugyan megdöbbentő, és egy kicsit sem átlagos. De lehet, hogy ez a túlságosan is 'különleges' és elemi volta az, ami elhomályosítja a jelen szituációd mozgatórugóit. Miért kellene kapaszkodni abba, ami tönkretesz? Miért ne lehetne feladni a 'meglepőt', a bizarrt, az izgalmasat? Miért kell a szexualitást a középpontba helyezni? Nem juttat közelebb a 'megváltáshoz'.

Úgyis visszajutsz oda ide megint, mert ez az egyetlen, ami érdekel (a határvidék, gondolom). Ha más nem is, ez az egyetlen dolog, ami közös bennünk. Mikor az én pszichiáterem 2 éve azt mondta, hogy képtelen tovább kezelni, és hogy menjek el máshoz, mert ő nem tud segíteni, hogy én vagyok az egész praxisában az egyetlen igazi kudarca, azt gondoltam, hogy gyáva. Most már tudom, hogy nem tehetett mást, és ez volt az egyetlen esély arra, hogy meggyógyítson - hogy kijelenti, hogy nem tud meggyógyítani. Érezhette, hogy a pszichoanalízis annyira beette magát a zsigereimbe, hogy az egyetlen esély az, ha kimaratja belőlem.
Neked is ki kellene maratnod magadból a pszichoanalízist, a hajlamot a drámára, és az örök kutatást, hogy hogyan fordíthatnád az egész életed hús-vér művészetté.
Úgyis visszatérsz ugyanide még egyszer. De legalább kapnál egy lélegzetvételnyi időt.

Most összezavarodtam és is. Bocs, ha nem mondtam semmi újat. Nem ismerlek, semmi közöm hozzád (ez persze az én nézőpontomból nem igaz).

Jobbakat

Miki"

 

2009\01\02

TERÉZ ANYA MEGHALT

 

 

Nem csinálsz belőlem hülyét. Nem veszem át a mániás depressziódat, nem szolgálom ki a kényszerességedet, nem támogatom a neurózisodat, nem felelek meg, te sem felelsz meg, nem veszek részt a játszmáidban. Nem segítek, hogy a külvilág számára normálisnak tűnjél. Nem nyúlsz le.

 

Beteg vagy, fordulj orvoshoz. Nem dokumentálom. Nem teszem meg neked azt a szívességet, hogy az utolsó eszközt is kivedd a kezemből: az alkotást. Elmész te  a picsába, egyedül, nagyon gyorsan: most.

 


süti beállítások módosítása