2005\10\29

Kaptam egy listát, miket kell venni:

üvegtábla

asztal szélére helyezett dolgok

asztal szélére helyezhető dolgok

fél zokni az ágy szélén

ágy, szélén fél zokni

kis könyvek, rajtuk nagyobbak

nagy könyvek, alattuk kisebbek

asztal széle

ágy széle

 

vidám játszókészletet kis manieristáknak.

Hiába mondom: azért legyen kevés dolog egy helyen, hogy annál kevesebb kerüljön konfliktusba, s összeomlani is annál kevesebb omoljon. Ha a szélére tesszük, legalább leesik vagy fönn marad.

2005\10\29

Erdély Dániel 26 éve bonyolódott bele egy geometriai forma vizsgálatába, amikor dr: Rubik Ernő formatan órájára egy spidron reliefet készített.

2005\10\27

Nem csőszerű féltés ez, ahogy azt képzeled: szerteágazó családi ágazás, tágassága, mélysége tragikus, időben és térben hátrafele lát. Egy óriáskerékre ülteti fel a család  kopott tagjait, eltompult nagypapát és vég nélkül bomló nagymamát. (Van, amitől csak a tiszteletlenség ment meg, kérlek, gyakorold te is a tiszteletlenséget.)

2005\10\27

Hazárd innen enni és levegőt venni. Amióta Morzsányi tanár úr mondta, hogy minden káros, a paprikás szalámi is káros, és a dohányzás sem káros, nincsen maradásom ebben a világban. Mindenre, ami be van csomagolva, rá van írva valami, aki nem tud olvasni, életben marad, amíg kettőig számolnak. A levegő nincsen becsomagolva, nincsen ráírva semmi. Nem ijesztget, csak a képzeletre emlékeztető műanyagmodell, Babilon-molekulákkal alacsony oxigénszintet, az értők legyintve veszélyt jeleznek. A szerencsések túlélnek, olvastak-nem olvastak, mindenki  áldozata a dialektikának, a sorsszerű esetlegességnek.

Milyen veszélyes is volt a káposzta '86-ban! Ma életet menthet a felezési idő.

2005\10\25

A szomszédból klezmer szűrődik át, a szánkon kifolyik a spenót. Sose szerettem a horrort. A máj meg az újhold megóv a bajtól.

2005\10\25

Semmi közöm hozzá, ki olvassa a nyitott könyvemet, 33, 30, 33, de nem vagyok nyers.  Egyébként amitől kell, nem féltem, olyan kemény szobor ez, a mienk, Isten segítségével.

(Nem illik ezzel foglalkozni, de a mellőzött hős értené, ő a legnagyvonalúbb.) "A szíve lángra lobbanhat egy régi kollégája iránt, de ne remélje, hogy ebből a kalandból tartós szerelem szövődhet. Kivételesen nem is ön, hanem a partnere ragaszkodik a függetlenségéhez." és "A sérelmeken emelkedjen felül, mert a hasznos munkától vonja el figyelmét." 
Főtt tésztát, otthagytak, hidegen, úgy is nézek ki. Adjál neki, szép, ahogy reszket hidegen. Könnyű fagyva is lehet, és valami biztos megnemesíti. Nem akarnék túlozni, de... annyira fáj tésztának lenni.

2005\10\24

A történőket nem lehet családban tartani, csak, mint egy életrészletet, tisztességgel elvégeznünk.

"Szegénykém,  kibérelheti mára a vécét."

- Azonos vele nem lehetek, bűn vagy bűntudat, kívüle vagyok.

- Segítség kell neki, nem másolat.

A kőrepedés deltatorkolata, az ablaktáblák száma, a csempék vízszintesen, a csempék függőlegesen. Vaságy, vasszekrény, levegőben a tér végtelen lehetősége, szobor benne az erőnk.

 

2005\10\24

"A legtöbb felület nem azért néz ki úgy, mert olyanra tervezték, hanem mert úgy sikerült."

(Papa)

süti beállítások módosítása