2019\09\23

Úgy emlékszem, már írtam a ronda dolgok tetejére rakott ronda dolgokról, de még mindig maradt mondanivalóm.

Ez az ízléstelen háztartások jellemzője, de sokszor csak az igényteleneké, illetve az utca is tud ilyet produkálni, de a természet például nem. A ronda dolgokhoz mindig ember kell, különben a ronda nem ronda, hanem valamilyen szabálynak engedelmeskedik, és úgy rendeződik, hogy majdnem szép legyen. Lehet, hogy a ronda, földtörténeti léptékben mindig átmeneti. Ronda csak ott van, ahol kicsinyes emberi tevékenység érvényesül, felsírnak a csecsemők és be kell fizetni minden hónapban a lakbért.

2019\09\23

Megint földhöz vágott a Nagy Földhözvágó. Csak egyetlen másodpercre vesztettem el a szerénységemet, azt is véletlenül, mert nem értem rá a szerénységre, egyszerűen folyamatosan sietnem kellett, és aki ilyenkor beszél velem, azt hiheti, hogy nem érek rá. Pedig a lelkem mélyén ráértem, de ez csak akkor derült ki, amikor ténylegesen lett időm és végignéztem magamon, és rosszul néztem ki és ott álltam érdeklődők nélkül. Mindeközben jól néztem ki, de menthetetlenül rosszul kinézőnek tűntem, mivel ennyire kongott a belsőm, aminek a kongását múlt héten még észere sem vettem, mert annyira siettem, kár, hogy megérkeztem, sürgősen visszamegyek sietni, ez, amikor van időm eszmélni, tűrhetetlen.

2019\09\23

Néha, egészen ritkán, látok úriembereket, próbálják tagadni, de messzről megismerem őket. Felvesznek magatartásformákat, amik elfedik az úriemberségüket, de nagyon jó nevelést kaptak, láthatatlan burokként vonja körbe őket az anyai szeretet és a hit egy polgári társadalomban. Előbújnak a gáláns gesztusok, az udvariasság, ha nem figyelnek. Apróságok, egy-egy értő tekintet, tapintat, csend. Nekem ne próbálja eladni egy úrifiú sem, hogy szexmániás!

Legfeljebb érdeklődő.

 

2019\09\22

A vasárnap egész tűrhető itt, Tempelhofon, még az ipari környezetbe is jut lombsusogás, meg madár, és két benzinpöffenés között egy szippantás jó levegő. Miközben a madár megszólal, a közben biztos jobb a levegő.

2019\09\22

Azokat a cikkeket, amik úgy kezdődnek, hogy nem tudom, mit csináljak, majd a problémafelvetés után úgy fejeződnek be, hogy tehát továbbra sem tudom, mit csináljak, nem feltétlenül kell megírni. Én sem tudom, hogy mit csináljak. Szeretettel várom azoknak a cikkeit, akik tudják. De óvatosan, tapintatosan oktassanak ki!

2019\09\18

Ma majdnem elküldtem életem első stickerét, egy napszemüveges banánt, meg vagyok rendülve, hogy fogok anyám szemébe nézni?

2019\09\17

Mivel nincsen baba, olyanokért rajongok, akik '82-ben, '92-ben voltak babák. Azok is nagyon aranyosak, ráadásul már ismerjük az utóéletüket.

2019\09\13

Készenlétben áll a sötét, bármikor ránk borul, nehogy elbízza magát a világosság.

2019\08\27

Apukám

Hajlamos vagyok elfelejteni, hogy nálam mindenki fiatalabb (kivéve az öregek), ezért meglepődöm, ha valaki azt mondja, hogy csak 20 Euró van a bankszámláján, mert az apukája pont annyit töltött fel rá, amennyi ehhez az ügyintézéshez szükséges.