2020\07\14

Egy ideje beszélgetek valakivel, akinek csak hangvillák alkotják a publikus profiljait. Most felmerült, hogy esetleg normális.

2020\07\13

Hogy én mennyivel cinikusabb vagyok Németország 98%-ánál!

Az a 2% meg már nyilvánvalóan bűnöző vagy pszichiátriai eset. Akivel találkoztam, és beletartotozott a 2%-ba, az volt. 

Mennék kicsit Romániába friss levegőt szívni.

2020\07\10

Ha csak az egyharmada rendbejönne a dolgoknak és az egynegyede előre lendülne az egyharmadnak, én már egy boldog ember lennék.

A feltételes módot persze sem az üzleti világ, sem az ezotéria nem támogatja, úgyhogy most újra el kell fordulnom a világtól, mert hirtelen nem látom, mi esik kívül a valóságban a pénz és az ezotéria által meghatározott tartományokon. 

2020\07\05

Szerda este felnőtt (szerintem küszöbön áll a visszaesés)

Szerda este bejelentte, hogy felnőtt, valami történt az előző hétvégén (többek között, hogy látott engem táncolni és a az ilyesmitől egy perc alatt megváltozhat bárkinek a világképe). De új lakótársa is lesz. Mindenesetre most már a levegő összetétele is más, amit beszív az orrán, és ahogy így körülnéz, minden különbözik a pár nappal azelőtt vélt világtól. Nemcsak az, hogy sötét van, és hogy változásról beszélgetünk egy ismeretlen városrész fenyegető parkjában. Hanem minden más is más. Minden lépés, ahogy a talp ránehezedik a lúdtalpbetétre. Minden máshol érintkezik mindennel. Új izmok aktiválódnak a hirtelen jött felnövéstől, és nem tud betelni vele, hogy ez az új haránt is ő.

2020\07\03

Dinnye?!

A szimbiózisnak arra a fokára jutottunk, hogy amikor megláttam a hűtő gyümölcstároló rekeszében pár görögdinnye darabot, megrendültem: hogy lehetséges, hogy van egy görögdinnyéje és nem is szólt róla? Hogy férkőzött a hűtőjébe a dinnye? Mikor történt mindez? A dinnyéhez is van viszonya. Nem tudtam. Hány gyümölcs van még a világon, ami váratlanul megérkezhet? Semmire semmi rálátásom. Milyen titkosak ezek az ártatlan dinnyedarabok, mennyi információ egyetlen hűtőrekeszben! És ő mit szólna egy dinnyéhez a hűtőmben? Csodálkozna, de nem ijedne meg, mindig én voltam a gyávább és óvatosabb.

2020\06\18

Kik kapják, vagy kik vágják ki maguknak az élet barátságos szeleteit? A recepteket és szabásmintákat? És a többiek hogy kerülnek egy indusztriális táj kellős közepére? Ráadásul kiderült, hogy önként mentek oda. Mit keresnek ott?

2020\05\29

Úgy láttam, hogy közeledik valaki, de csak porszemek vannak a levegőben és úgy mozognak, mintha jönne valaki.

Meg kell tanulni értékelni a porszemeket is!

Egészen addig, amíg nem derül fény porallergiára.

2020\05\26

Fárasztó folyamatosan megsértődve lenni, találnom kell most már egy okot arra, hogy őszintén ne legyek megsértődve. De kiterítve és feltrancsírozva se, szóval nem az altruizmus lesz az út.

Valahol megint a zenbuddhizmusban látom a megoldást, vagy az öngyilkosságban. Szemléletváltás is szóba jöhet, de váltson inkább szemléletet más.

Mélyen sértett ember vagyok, nem tudom, hogyan lehet kikúrálni, és hogy idén belefér-e a járvány mellett.

Mindennek a tetejébe gyereket is szeretnék, még ebben az életben - ennyi problémát hogy lehet megoldani egy emberöltőn belül?

Amíg elmerengek rajta, hogy mitől lettem ilyen, és létrehozok a merengéseimnek egy Instagram fiókot, a többiek háromszor elválnak, majd újraházasodnak, és a negyedik házasságukba érkezett kamaszgyerekeket nevelik nagy alázattal.

Én pedig nem értem, hova tűnt az a rengeteg idő, amit a többiek a pszichológiai fejlődésükre szántak. Tényleg nem tudom, nem nézek sok sorozatot, nem iszom alkoholt és nem sajnálom magam, fogalmam sincs, mi húzza az időmet. Milyen tevékenységről kellene lemondanom, hogy olyan öles léptekkel fejlődjek, mint ők? Vagy hogy legalább annyira élvezzem a toporgást?

2020\04\26

Rendben, én hajlandó vagyok eltanulni tőle, hogy minden megoldható (egy applikációval, egy szolgáltatással, egy rendeléssel, a Google-lel, egy kis türelemmel, kellő ambícióval, utánanézéssel, pár oldal kinyomtatásával, néhány telefonnal, vagy valamelyik élő családtag megkérdezésével), de cserébe, remélem, ő is megtanulja tőlem, hogy nem minden megoldható.