2022\04\29

A magyarok azért csinálnak nagy telefonszámlákat, mert hosszan magyarázzák, hogy hova kell menni. A németek meg kiírják.

2022\04\25

Felmerült egy startup-ötlet: a gyerek után sóvárgó negyvenéves nők társkeresője, mármint hogy akik tényleg komolyan gondolják. Zsuzsika szerint legyen a neve Kinder, nagyon tetszik, de lehetne szerintem egyszerűen csak G*ci.

2022\04\25

Enyhe fenyegetés

Hitlerrel álmodtam. Nagyon vigyáznom kellett, hogy megőrizzem vele a jó viszonyt, minden emeleten ott ólálkodott, ahol megfordultam. Nem én voltam a fókusz az életében, de mégis mindig ott éreztem a tarkómon a jéghideg lehelletét. Tudtam, hogy nem vagyok fontos, de azt is tudtam, hogy mégis fontos vagyok, és nem árulhatom el, hogy nem szeretem, mert akkor borul minden.

2022\04\23

Magány

Bochkor Gábor vallomása a magányról: "Az az igazság, hogy nem szeretek egyedül enni. Ha főzök otthon egy tésztaételt, vagy sütök mondjuk egy halat, nem olyan jó egy személyre megteríteni, majd leülni a tabletemmel és egy vicces videót nézve megenni a kaját egyedül" 

Igen, én is a tésztaételeknél szoktam rádöbbeni, hogy egyedül vagyok, de a hal az igazán kritikus, mert nincs, aki kihívja a mentőket, ha félrenyelem a szálkát.

2022\04\21

Idegenek vezetése

Az ablak alól hallom, hogy egy nő mikrofonba beszél, ismerteti a hely nevezetességeit. Különös az oktatás hanglejtéseit hallgatni a saját otthonommal kapcsolatban. Mint amikor Budapesten kell végigvezetni az angol turistát nyelvórán, és minden élő helyszín egyszerre halott lesz, Disneyland, makettváros, Most meg múlt időben beszélnek az utcádról. Nem az én utcám. Lementem egy süteményért, és hallom közelebbről, hogy a nő meg van fázva. Meg van fázva, és mégis elmondja a hely nevezetességeit. Erő, hit, a munkába vetett bizalom és fizetés szükséges ahhoz, hogy az ember náthásan kiálljon mikrofonba beszélni. Milyen lehetett a reggele, menniyre akart jönni, hogy nézett ki és meddig tartott, amíg összeszedte magát? Mekkora volt az ellenállás? A nadrágja szabásából és a táskájából ítélve nem olyan nagy, ez egy rendes ember, tudja a kötelességét, és ha a megfázás átlépte volna a kritikus határt, akkor pedig abban teljesített volna jól, hogy lelkiismeretesen otthon marad. A gyerek étkeztetését is megoldotta volna a nagyszülőknél vagy lett volna valami lefagyasztva. Jó, hogy vannak közöttünk megbízható emberek, akik betanulják és megosztják az emberiség történetét.

2022\04\20

Ünnep van

Mennyire örül a belvárosi gyógyszertár, hogy fennállásának 100. évét ünnepelheti! Annyira, hogy fel is fújtak egy lufit a százas számjegyeiből, és kitették a kirakatba a sok gyógyszer közé. Együtt örülnek a beteg magyarok és a józan gyógyszerészek, elvégre ők is emberek! Szeretnek tortát szegni, pezsgőt bontani, gyógyszert szedni.

2022\04\19

A depresszióm sajátos mellékhatása, hogy én lettem a legszórakoztatóbb majom a baráti körömben. Nem látom az összefüggést, nem vagyok mániás, de valami történik.

Lehet, hogy csak az önképem torzult. Valójában fád vagyok és lapos. De nagyon gazdagnak érzem a belső világom.

2022\04\17

Nem azért nem akarok pilótát, mert lezuhan, hanem mert nem leszek neki elég magaslati, pedig levegő jegyű vagyok, de bonyolult, nem működne.

2022\04\17

Különös húsvéti ünnepeket kívánunk kedves utasainknak!

Szédereste, tojás meg sonka, zsidótemető, cigánytelep, édesszájú nyugdíjas pszichiáterek, női katasztrófák, férfi katasztrófák, szerotonin szindróma, élve ébredek, metafizikus pályaudvarok, terhes emberek, megfogadtam! És a locsolás még csak holnap jön a népi hagyomány szerint.

2022\04\16

Széder este

-Simon, honnan szabadultak ki a zsidók? Hmm, Simon? Kilögybölted a szőlőlevet. Fáradt a gyerek. Na, Simon, honnan szabadultak a zsidók? Tudom, hogy tudod, ne kéresd magad! Hm, Simon?

-A parkból.

- Parkból?? Dehát Simon, most olvatsam fel, meg tanultátok az óvodában is. Hol szenvedtek sokat, honnan szabadultak ki a zsidók?

-A parkolóból.

-Parkoló? De hát honnan veszed ezt? E-vel kezdődik. Tudod, ahol a piramisok vannak.

-Állítólag nem is zsidókkal építtették a piramisokat.

-Noémi, most ebbe ne kezdjünk bele, ne itt!

-Persze, bocs.

-Na nem haladunk, éhen hal a gyerek, meg nagyon álmos is. Simon, rágcsáld el ezt a kis pászkát, amíg a szövegen végigmegyünk.

-Na, honnan jöttek ki a zsidók?

-A tűzből, a fejről, a fülekről! A kertből! Az inged gallérjából!

-Jól van, Anna, fektesd le a gyereket, mi meg szerintem együnk.

2022\04\15

Olga álma

"Veled álmodtam épp

Épp magyarázatam, tegnap berúgtam véletlenül

És terhes voltál, nagy hasad volt

Mesélted, minden jó, és lesz kisnyúl

Épp a napon aludtam a hintaágyon, valahogy azt álmodtam, itt vagy, terhesen, boldogan, nagy, fekete egyberuhában, és épp ezt magyaráztad

Hogy rájöttél, milyen egyszerű az élet

Én meg arany nyulakat mutattam neked

Aztán megcsörrent a telefon, és felébredtem

 

Én meg tényleg berúgtam véletlenül

És elmeséltem Abigélnek is, aki épp hívott, az álmot

Ezért emlékszem rá ennyire

Egyébként nem esik jól inni, nincs kedvem hozzá legtöbbször."

2022\04\14

Aki bezárkózik, hajlamos azt hinni, hogy más embernek nincs sorsa, és bizonyos elemek buzdítanak a bezárkózásra.

2022\04\14

Késői elszámolás 2021

Mit találtam.

Tervek a 2021-es évre.

Egy éves gyűjtemény. Mi valósult meg?

Hibásan, de folyékonyan beszélni németül - igen

Vállalható választ kialakítani az "És mit csinálsz kint?" kérdésre. - nem

Megérteni a kreszt - nem

Méltó, kreatív munkát vállalni - részben

Minden rejtélyt megfejteni - nem

Értelmesen, legálisan és önállóan élni - nem

Tovább mozogni titokban - nem

Sok időt tölteni Leanderrel, hagyni, hogy megszeressen - igen és nem

Élvezni a művészeteket - igen

A nem szeretereméltó tulajdonságaimat visszaszorítani - nem

Gyászolni - igen

Reménykedni - igen

Megtermékenyülni - nem

süti beállítások módosítása