2021\07\24

Laptop táska kínálat

A mindentudó, 17 colos laptop táskák, ha egynél több zseb van rajtuk, úgy néznek ki, mint megannyi Gregor Samsa, ahogy sorakoznak az olcsó kínai oldalon. Bezzeg a kisebb táskák nem váltanak ki evolúciósan kódolt pánikot, azok mind egy magasabb szintű életet sugallnak, amelyben sem szaporodás, sem vírusok nem léteznek. De ha komolyan dolgozol (17"), nem csak ímélezel, akkor vedd a hátadra a páncélodat, egy ízeltlábú vagy, potens és pusztító, de eltaposható, finom neurokognitív képességekkel.

2021\07\24

Nem tartjátok veszélyesnek a Rooftop Comedy rendezvénysorozatot? Nem fog valaki legurulni a tetőről, ha túl jól sikerül?

2021\07\19

Ezen a héten az összes szakértőt Galambos Attilának hívták, mindegy, hogy a viharkárokról, az allergiáról, gyermekbántalmazásról, közlekedési balesetekről, ingatlanárakról vagy munkaerőpiacról kellett nyilatkozni - mindig Galambos Attilát kérdezték a világ dolgairól. Felnézek az égre, megnézem, mit üzen ma nekem Galambos Attila.

2021\07\13

Kárhoztatás és féltés

A pszichológia előretörésével egyre több ismert ember járatja le a szüleit különböző műsorokban. Én, bár nem vagyok közszereplő, szintén sokat kárhoztattam őket az elmúlt 15 évben, baráti körben, közös barátaink és idegenek előtt - és mindez most annyira természetes lett. Ezzel egyidejűleg a kortársaim egyre óvatosabbak is és a kor előrehaladtával a tisztelet is nőtt bennük a szüleik iránt, mivel a szülők élete rohamosan fogyatkozik. Vigyázni kell rájuk és vigyázni kell velük. 

2021\07\11

Mindig hosszabb élettel számolunk, mint amilyen lesz. Én még olyat nem ismertem, aki meglepődött, hogy még mindig él, de ha meghal valaki, mindenkit váratlanul ér.

2021\07\11

- És van valami központi megoldás az egerekre?

- Igen, központi gyilkosság.

 

2021\07\11

Éjjel

Benyitok az éjjeli szobába, ahol Mamika és Papa alszanak mélyen. Minden fekete, csak ők derengenek kéken és laposan a sötétségben. Olyan őskép ez, ami nem múlhat el. Az egyenletes levegővétel, a kikapcsolt reflexek is azt ígérték: ez ebben az évszázadban már így marad. A szülők alszanak, még ha hiányzik is belőle a romantika, hogy „vigyáznak a gyerekeik álmára". Nem vigyáznak, a gyerek nem tud aludni és átjön és az alvó szülők tudomást sem vesznek róla, el vannak foglalva. Ha felébrednek, nem örülnek. Ez mégis a biztonság. Nem a figyelem, hanem az állandóság. Talán a biztos rossz is biztonság, de a biztos alvás biztos, hogy biztonságos. A biztonság burkán belül tere van a negatív élményeknek, az oda nem figyelésnek, a rossz rutinnak, az intuíció hiányának is. Ez még nem a szeretet, csak a létbiztonság. Amikor nem változik semmi.

Most is beleléptem ebbe a képbe. Tehát ott vannak még.

2021\07\11

Végre megteremtődött körülöttem a csend, amiben hallom az órámat ketyegni. Nem csak a biológiait.

2021\07\11

Hangképzés 2019

A foniáternél újra tanulom a hangképzést (pedig mondtam, hogy a Mizapin rozsdásítja a hangszalagjaimat, amint abbahagyom, ismét fényes lesz a hangom). A gyakorlatok visszarántanak az óvodába, bár akkor kevesebb jelentést társítottam egy-egy szóhoz, inkább csak örültem, hogy a szóhoz kép tartozik a fejben, vagy ha még nem tartozik, most megtanuljuk.

Papa (ő 5 éve meghalt, nagyon okos volt és szerette volna, ha jobban szeretik, sosem fogyott ki a szeretetért esedezés eszközeiből, nélkülözött minden stablitást, az egyetlen biztos pont az alkohol volt).

Pipa - Az ipafai papnak fapipája van, nyelvtörő, 1. általánosban az olvasókönyv ("Olvasni tanulok") valahanyadik oldalán, sárga színű illusztrációval.

Pápa - II. János Pál, bár már Ferenc van, de János Pál tovább volt és régebben, beleolvadt a gyerekkoromba. A páűpa nekem ő marad, pedig Ferenc jobb.

Papucs - szegedi papucs, kis piros kordbársony tipegő, rajta mintákkal és fityegőkkel, pomponnal.

Patak - a Rákóczi forrás a Mátrában, éteri boldogsággal töltött el, ha ittunk belőle, már nagyon régóta ki voltam hegyezve a tisztaságra és az ásványi anyagokra.

Péntek - erről a péntek jut eszembe, ami fehér a mentális naptáramban, körülüleli a csütörtök, ami egy gyümölcsös láda 2 db banánnal és egy almával, illetve a szombat, ami kék-fehér, nonfiguratív. Kései felismerésem, hogy a napok a valóságban csak úgy léteznek, a hét felosztása hét napra és a hozzájuk kapcsolt színek - mindez akár máshogy is lehetne.

Perel - biztos van ilyen spanyol rendező

Pópa - Bodor Ádámnál jönnek-mennek a pópák és megnyalják a követ meg belegázolnak a ragyogó szemétbe.

És a többi.

2021\07\11

A bioenergia lefordítása magyar nyelvre

Mire kellek az életnek? Mit akar általam közölni? Mit akart a költő? Minek vagyok a megvalósulása? Mit jelentek? Hogy nézek ki az Egészben? Hova vezetek? Mire vagyok használva? Mit nem tudok? Miről beszél a formám? Kinek vagyok a magyar hangja? Minek vagyok a tünete? Kinek van szüksége az atomjaimra? Mi a tanulsága a sejtjeimnek? Ki jár jól velem? Bizonyos csontozat, bizonyos észjárás, rendellenességek arzenálja - mit tanulunk belőle? Hogyan építünk rá? Lesz-e olyan következmény, aminek épp ez az előzmény kell?

 

 

 

minekvan nem hiszek benne és mégis ott vagyok

2021\07\10

Secret

- Hi , how are you doing? You look pretty and younger than your age, what is the secret?
- Using photos from 2006.

2021\07\10

Szeretnék magammal levelezni: lényeglátó, őszinte, egyenes sorokat írok minden felmerülő nyelven, ugyanakkor barátságos vagyok és tisztelettudó és mindenkinek egy gyógypedagógus türelmével strukturálom a mondanivalóm. Még az ellenségeim is megnyalják a leveleim után mind a tíz ujjukat. 

2021\07\10

A szerencse genealógiája

Próbálom felidézni, hogy miből lesznek a sikeres esték:

amikor az ember egész nap erőn felül teljesített?

Vagy

amikor a rossznál is rosszabbul érezte magát, és aztán hirtelen.

Vagy,

ha eleve léha napja volt?

Vagy,

ha úgy kelt, hogy már abban a pillanatban is szerencsésnek mondhatta magát?

Már álmában jól járt?

Mert

kifújt a rossz?

Próbálom felidézni:

jó volt a reggeli, vagy reménytelen? Vagy csak volt a hiánynak egy energiája, ami az elégedettségig hajszolt?

Vagy

éppen mindegy volt, mi történik.

Nem emlékszem a szerencsés napokra, annyi félék voltak!

2021\07\08

Van olyan ADHD-s ismerősöm, akinek sikerült végigolvasni a Szétszórt elmék című önsegítő könyvet, és nem vonta el semmi a figyelmét?

süti beállítások módosítása