2021\11\28

Gyereknek születtem és teljesen idegen ez a felnőtt tudatállapot. Nem áll jól, nem ez az eredeti. Erőltetett. Azóta állandóan szerepelek. Szerepel a tudatállapotom.

2021\11\24

Új anyagot kell kersnem analízisre, mert Leander elfogyott, illetve nem fogy el soha, de számomra el lesz zárva a csap hamarosan.

2021\11\23

Álmomban végigölelgettem a kirúzsozott kisfiú rokonaimat az előszobában. Sokan voltunk, mint egy népes zsidó család, de közben felbukkantak a keresztény rokonok is, és elvegyültünk. Család, vendégség, rítus. Életöröm volt, tobzódás a társaságban, zsivaly, tisztelet, érdeklődés és magától értetődő rúzshasználat.

álmok a nyíló és záródó világból

2021\11\17

Jól tárgyalok!

Egy határozott, de asszertív telefonbeszélgetést végighallgatva, B. büszkeséggel a hangjában megállapította, hogy jól tárgyalok. Nyitottan, rugalmasan, becsületesen, ám érdekeimet mindvégig szem előtt tartva és gyengéden, ugyanakkor mindkét fél számára transzparensen érvényesítve. Méltatta a hatékony kommunikációmat, elismerően bólogatott, amikor befejeztem a hívást.

- Nagyon ügyes! Jó volt hallgatni. Nagyon szépen hajózhatsz az élet tengerén! Kivel beszéltél?

- A Katona József Színház kellékesével, hogy ingyen elvigye tőlem a családi örökségemet. Elértem, hogy nem kell fizetnem érte, ráadásul kedden jön, amikor én akartam.

2021\11\11

Imposztor

- Fantasztikus, hogy itt vagy és nekünk akarsz dolgozni! Csodálatos dolgokat csináltál. De hol rejtőztél eddig? És hogyhogy szóba állsz velünk? Miért pont mi érdemeltünk meg? Te tényleg ilyen nagyszerű vagy?

- Nem. És kíváncsi vagyok, mikor fogtok rájönni.

2021\11\11

Azt hittem, pár évig még beszélgethetünk róla gondtalanul, de nem kell elkezdeni. Hogy elég mímelni, illetve hosszan és alaposan, tulajdonképpen tökéletesen felkészülni rá. Az életre mármint, de most már csak a halálra áll az egész. 

2021\11\11

Egy internet nélküli világban

- Törölközőt kéne mosnom, de nem értek hozzá. Mit vegyek?! - kérdezte izgatottan a Férfi, miután becsörtetett a drogériába és megtorpant a közepén. Mellkasa zihált, tombolt benne a tettvágy. Lehengerelte a választék: mennyi tisztasági termék! Álmában sem gondolta volna, hogy ennyi polc lehet egy drogériában. Elfogódottságát derűs érdeklődéssel próbálta leplezni, de remegett a keze. Hogy ne kelljen csendben szégyenkeznie, azt választotta, hogy inkább feltűnő lesz. Ugrásra készen várta az eladó segítségét, szemeivel szélsebesen pásztázta a polcokat: vajon melyik termékre lesz ráírva, hogy törölközőmösó? Vagy törölközőmosó férfiaknak? És ő veszi észre előbb, vagy az eladó nyer? Felmerült egy pillanatra, hogy mégis lehet ő a gyorsabb. Nem a tapasztalat, a lendület miatt.

Ha más nem, az üzletválasztás magabiztosan sikerült: a Férfi a mai napon, reszketve bár, de fél lábbal átlépett az Önellátó Felnőtt Emberek Birodalmába.

 

2021\11\02

Szombaton virológushoz mentünk vacsorára. Nekem a komforthoz nem kell több, mint hogy megtudjam, hogy valaki a Robert Koch Institut, a csíramentesség európai fellegvárának munkatársa, negyed óra múlva már be akartam költözni. Amikor pedig már mindenki jól lakott, végre a vírusokra terelődött a szó, én pedig Kálmán Olgaként szorítottam sarokba a szakértőt, nem engedve a kitérő válaszoknak, addig darálva a kérdéseimt, amíg kielégítő választ nem kapok, hogy de mi van akkor, ha és az hogy néz ki, amikor, és a virológus szolgálatkészen válaszolt és végül nem is ő bontott asztalt. Egy este édes nyugalom és biztonságérzet - hosszú idő után újra mosolyogtam.

Bár egy virológus otthonában is vannak rendszerhibák. Én például soha nem tenném a csöpögő mosogatórongyot a csap tetejére száradni, hogy aztán a mocskos vízcseppek kézmosáskor a kezünkre, vagy ha kieresztjük a csapot, a poharunkba cseppenjenek. Tehát a virológus is ember! Van gondos és hányaveti virológus, meg virológus, aki józanul tart a fertőzésektől és van vakmerő virológus! Ahogy papból is van minden, az is mindig meglep.

süti beállítások módosítása