2020\03\29

Future

- We don't know yet. What is coming in the summer. We'll see. We don't know a thing. Not even next week. We wait. We'll see. Everything is open.

- Except for my thirties.

2020\03\29

Őrületes kísértést érzek rá, hogy az adaptációban ne csak a rossz gyerekeket, de végre a tornatanárt is megbüntessem.

2020\03\28

Nem tudtam, hogy van olyan, hogy Magyar Alvás Szövetség. Ez azokat fogja össze, akik lemondtak Trianonról? Én eddig csak magyarok ébredésére irányuló törekvésekről hallottam.

2020\03\28

Lehengerlő, hisztérikus és teátrális barátaim nemcsak elszívják az energiát, de teremtő erővel is rendelkeznek. Ebben a nagy színházban menet közben mindig létrejön valami: nemcsak fantáziák, nemcsak túlzott érzelmek, hanem keletkezik valami magaslati levegő, és abban addig nem ismert, új minőségek.

2020\03\22

Azt álmodtam, hogy terhes vagyok, és számolom a hátralévő hónapokat - szokatlanul kevés van hátra (talán kettő), ahhoz képest, hogy eddig nem voltam terhes. Tehát vagy nemzetközileg lerövidült a terhesség ideje 2 hónapra, vagy nem adott jelt a szervezetem. Elképzelem, hogy hova fut ki ez az egész, mi lesz majd, hova kell mennem, kihez kell fordulnom, mit is mesélt a többi nő.

De az előzményeken eddig még nem gondolkoztam. Szóval csak sokadjára jut eszembe a kérdés, hogy de ki az apa?

Nincs biológiai apa!

Tökéletes izoláció. A gyerekét nemcsak egyedül nevelő, de egyedül nemző* anya szerepe annyira testhezálló, hogy már nyolcéves koromban meg kellett volna álmodnom.

*mégsem Szűz Mária

 

2020\03\20

Ez az együttélés aranybánya egy neurózis-kutatónak. Én is csak úgy kapkodom a fejem. Lenyűgöző!

2020\03\18

A jelenlegi helyzetben az egyik legkonstruktívabb megküzdési stratégia a 30 (vagy több) napos jóga-kihívások vállalása. Engem is csak az bizonytalanít el, amikor az amerikai oktató az egyes ászanák végén azt az instrukciót adja, hogy "last breath".

2020\03\13

Nem lehet nagy dolgokat létrehozni. Valami mindig beárnyékolja a tudatot.

2020\03\12

Tíz évvel ezelőtt megrendített, de büszkeséggel is eltöltött, hogy éppen ott vagyok - ha éppen ott voltam -, ahol az élet zajlik. Most már mindenki ott van, ahol az élet zajlik. Elértük az életkort, ahonnan már nem lehet a zajló életet elkerülni, ahol ez a részvétel már nem úri passzió, vagy választás kérdése, nem akcionizmus, kísérlet vagy művészet, hanem az élet egyetlen lehetséges módja és feltétele.

süti beállítások módosítása