2019\09\29

Akik a klub bejáratánál élet-halál urai, akik válogatják az embereket, hogy kik mehetnek be és kiknek kell kint maradniuk, vajon tudják, hogy bent éppen azt játsszák, hogy Es Gibt Platz für Alle?

2019\09\28

Kinek jut eszébe mindig a végkimerülés szélén állni?

2019\09\28

Hát huszonnyolcnak azért egy kicsit túl tizennyolc.

2019\09\24

 Más országok műanyagtermékeire való rácsodálkozás.

(Azokból az időkből, amikor voltak még "aranyos dolgok", "kedves dolgok", "vicces dolgok" és "olcsó dolgok".)

2019\09\24

A legjobb formája

Papa fiatalon és életerősen, egy türkizzöld ingben próbál megoldani(!) egy problémát(!), nem eresztem, közben egy apró sündisznó kölyök van a talpam alatt, de nem szúr, még puha. Érzem, hogy ki kell szedni a talpam alól, vigyázni kell rá, de ha túlságosan óvjuk őket, elszaporodnak és a süninvázió senkinek sem jó. Olyanok lesznek, mint az egerek. Ha kevés, sün, ha sok, egér. Az egészből annyi az emlékezetes, hogy mennyire rettenetesen ragaszkodom Papához, és hogy ereje és bölcsessége teljében van. Mindent olyannak fogad el, amilyen, de nem rezignációból, aktív bölcsességből. Persze, hogy ezt a legjobb formáját nem akarom elengedni. Nem tudom, valaha láttam-e.

álmok a nyíló és záródó világból

2019\09\23

Reached a level of gamification

Remélem, a népegészségügyi és nemzetbiztonsági dokumentumok is tele vannak szmájlikkal, érdeklődő gombszemekkel és cicafejekkel. Fontos, hogy közben jól érezzük magunkat.

2019\09\23

A láthatatlan dolgok javítása

Kijavítottam a korábbi Mirko Streuner-es bejegyzést, tele volt helyesírási hibával, elütéssel, szégyenletes központozási hiányossággal, olyan felelőtlenségekkel és kínosságokkal, amikért egy évvel ezelőtt még a Mizapint okoltam De idén csak annyi a mentségem, hogy hosszabb szöveg, mint amennyit egyszerre közzé szoktam tenni.

(És még az is belekerült titokban, hogy rá volt írva az ujjaira, hogy FREIHEIT, minden ujj egy betű, a hüvelykujjak ízlésesen kimaradtak, csak a szép hosszú ujjperceken van szöveg, és hogy ez is milyen egyedinek tűnt és ez is milyen konvencionális, de ettől még, ami szép, az szép. Mindez két részre bontva, nem egyben. Került be.)

Steganography: a héten tanultam meg, mi az. Ez is lehetne az: a visszamenőleges naplóba írás és új információk elrejtése a már lejártak között. Kinek jut eszébe, hogy bármi érintetlen lehet még a múltban? (A régészeknek.)

 

2019\09\23

Úgy emlékszem, már írtam a ronda dolgok tetejére rakott ronda dolgokról, de még mindig maradt mondanivalóm.

Ez az ízléstelen háztartások jellemzője, de sokszor csak az igényteleneké, illetve az utca is tud ilyet produkálni, de a természet például nem. A ronda dolgokhoz mindig ember kell, különben a ronda nem ronda, hanem valamilyen szabálynak engedelmeskedik, és úgy rendeződik, hogy majdnem szép legyen. Lehet, hogy a ronda, földtörténeti léptékben mindig átmeneti. Ronda csak ott van, ahol kicsinyes emberi tevékenység érvényesül, felsírnak a csecsemők és be kell fizetni minden hónapban a lakbért.

2019\09\23

Megint földhöz vágott a Nagy Földhözvágó. Csak egyetlen másodpercre vesztettem el a szerénységemet, azt is véletlenül, mert nem értem rá a szerénységre, egyszerűen folyamatosan sietnem kellett, és aki ilyenkor beszél velem, azt hiheti, hogy nem érek rá. Pedig a lelkem mélyén ráértem, de ez csak akkor derült ki, amikor ténylegesen lett időm és végignéztem magamon, és rosszul néztem ki és ott álltam érdeklődők nélkül. Mindeközben jól néztem ki, de menthetetlenül rosszul kinézőnek tűntem, mivel ennyire kongott a belsőm, aminek a kongását múlt héten még észere sem vettem, mert annyira siettem, kár, hogy megérkeztem, sürgősen visszamegyek sietni, ez, amikor van időm eszmélni, tűrhetetlen.

2019\09\23

Néha, egészen ritkán, látok úriembereket, próbálják tagadni, de messzről megismerem őket. Felvesznek magatartásformákat, amik elfedik az úriemberségüket, de nagyon jó nevelést kaptak, láthatatlan burokként vonja körbe őket az anyai szeretet és a hit egy polgári társadalomban. Előbújnak a gáláns gesztusok, az udvariasság, ha nem figyelnek. Apróságok, egy-egy értő tekintet, tapintat, csend. Nekem ne próbálja eladni egy úrifiú sem, hogy szexmániás!

Legfeljebb érdeklődő.

 

2019\09\22

A vasárnap egész tűrhető itt, Tempelhofon, még az ipari környezetbe is jut lombsusogás, meg madár, és két benzinpöffenés között egy szippantás jó levegő. Miközben a madár megszólal, a közben biztos jobb a levegő.

süti beállítások módosítása