2019\11\30

Sosem bírtam ezt a kollégiumi tempót, de kénytelen voltam ráírni a zabtejre a nevem. Most van egy Juli nevű zabtejem. Szegény!

 

2019\11\29

Lehetetlen

Megittam a kávét, úgyhogy sikerült imitálnom, hogy figyelek.

Két kávénál már orvosi felügyeletre szorulok, szóval nincs az a kávémennyiség, ami mellett pont oda tudok figyelni.

Pont nincs olyan állapotom, amiben figyelni tudnék.

De dolgozom rajta, hogy ne látsszon.

Ha szerencsém van, sikerül pont annyi kávét inni, hogy élesen kikerüljem mások figyelmét.

2019\11\13

- Mindenesetre jó szórakozást a némettel!

- Még él a nagypapája, biztos nem fogjuk megérteni egymást.

2019\11\12

Gyereknek lenni is felnőtt-lét, mert úgy kell gyereknek lenni, hogy nincs más választás. Csak gyereknek lehet lenni, és felnőttként kell viselni - és a felnőttségnek is ugyanez a nehézsége.

2019\11\08

Freeze frame

Annak az öregedésnek, ami 30 és 40 között zajlik le, még van valami szépsége. Hívjuk inkább érésnek. Remélem, még sokáig 40 alatt maradhatok, a barátaimmal és szerelmeimmel együtt.

2019\11\08

Amikor még széteshetett a figyelem

Szeretném hangsúlyozni, hogy nem lusta vagyok, hanem lassú. 

És szerintem egy kis figyelemzavarom is van, ezt kb. 30 év intenzív elkalandozás és soha vissza nem találás után lassan érdemes belátni.

Már az óvodában is stresszt okozott a Foglalkozás. Nemcsak azért, mert a kacsákat meg kellett számolni, hogy mennyi ment át a túlpartra és mennyi maradt itt, hanem mert volt valami erőszak ebben a kell-ben. Ezek a beosztott félórák, ezek a nekünk szegezett feladatok csak a szabadságomat nyírbálták és a garantált eredménytelenségre készítettek fel. Már a nagycsoport felől nézve is paradicsomi állapotnak tűnt a kiscsoport, amikor még széteshetett a figyelem, csak enni kellett és játszani. 

 

2019\11\04

Sok mindent akartam rögzíteni a tegnapi napból. De az egészből csak annyi maradt meg, hogy "kisállat nagykereskedés". A Berghainról később.

2019\11\01

A részvétel elmaradása eufórikus

Van abban valami felszabadító, hogy nem kell semminek megfelelni, mert egyszerűen nem vagy megfelelő. Alapvető alkatodnál, természetednél, fizikai és szellemi valódnál fogva. A lényed nem odaillő és nem alkalmas. Bármit csinálhatsz, a világállapot rezzenetlen, csak nyerni lehet, ha mégis megrezzen. Nem lehet baj.

süti beállítások módosítása