2018\05\29

Az ország rengeteget álmodik Orbán Viktorral - Orbán Viktor bezzeg nem álmodik az országgal.

Álmomban ott ült velem szemben, megereszkedett, hurkásodott arccal, rendelt pizzát evett dobozból és a bőrén kicsapódott valami narancssárga (mint aki előzőleg túl sok répát evett, de persze mindenki tudja, hogy ez a narancs). Atyai volt és cinikus, és úgy beszélt, mint Bödőcs. 

2018\05\28

Leöntöttek egy rászoruló gyerekeknek adományokat szállító kocsit festékkel. Pedig nem is kis szíriai terroristáknak, apró négereknek, vagy túlszaporodott cigány családoknak szállítottak volna! Azt hittem, legalább az álszentségnek van még becsülete!

2018\05\27

Mások fűszerezni szoktak, nekem vakolat hullik a vacsorámra.

Felnéztem a plafonra a konyhában, és az ÁNTSZ nevében bezárattam.

2018\05\25

Jegyértékesítés: Kedves Juli! Foglaljak egy plusz jegyet, vagy egyedül jön Az öngyilkosra?

Juli: NEM SZERETNÉK EGYEDÜL MENNI AZ ÖNGYILKOSRA!

2018\05\25

Szálloda

Érdekes, hogy annak idején a szálloda vonzó környezet volt, és sok vidám videoklip játszódott szállodai úszómedencék szélén. Mára meg kínos, vagy deprimáló lett minden, ami hotel.

2018\05\25

Óhatatlan növekedés és a hatással levés illúziója

Támogatom a nemnövekedést, de előreláthatóan ez csak a csillapíthatatlan túlnövekedés révén érhető el. Nő minden, ameddig bír, aztán vége lesz. Nem tudom, ezt meg lehet-e akadályozni, szerintem a délutáni közösségi beszélgetések a nemnövekedésről csak az egyén szénhidrátfogyasztását növelik (az egyén növekedését serkentik és hulladékot termelnek). És amíg beszélgetünk, addig is minden növekszik. Az elhangzott szavak száma is nő. A klíma is változik.

Öregebb leszek. Nem tudom, mi lesz a "gyerekeinkkel".

 

2018\05\25

A törvény nem ismerete nem mentesít a felelősségre vonás alól.

A sors ismerete nem mentesít a sors beteljesítése alól.

2018\05\23

Nincs több hely

Nem hiszem, hogy szüksége van a világnak ennyi videóra. Most pontot lehetne tenni az egész végére, és abbahagyni a videózást. Nem kell több. Elég van.

2018\05\23

Egyszer valamikor

Nyugtalanító, ahogy minden területen tombol a dekadencia. A PISA tesztek mellett, amelynek egyre romló eredményein évtizedek óta illik hüledezni (legalábbis már rólunk is lemondtak a pedagógusok 20 évvel ezelőtt, de azóta állítólag minden feltartóztathatatlan ütemben romlik tovább és a maiak még a tegnapiaknál is további százalékpontokkal hülyébbek - ha lehetett ezt még fokozni, mert már mi is annyira hülyék voltunk), azóta is, minden másban is rosszul teljesít mindenki más is. A buszon utazó idősebb szakember például olyan vehemenciával szidta a mai, degenerált villany-nemzedéket, hogy rögtön látni szerettem volna egy okos és tiszta villanyszerelőt az aranykorból, aki még szépen szerelt villanyt, jól artikulált, gyorsan korcsolyázott, szerette József Attilát és a PISA tesztje is nagyon jól sikerült.

2018\05\23

A Siker

Mrcsny mindig jól döntött. Semmit sem csinált soha fölöslegesen. Tudta, mikor kell hátrébb lépni, mikor egyet előre. Tudta, hogy kiknek kell nemet mondania, és kinek igent.

Méltóságteljes, jól időzített révbeérést produkált 64 évesen.

Tökéletes. Kifogásolhatatlan, beleköthetetlen.

Ha volt valaha egy kudarca, hihetetlen eleganciával tette láthatatlanná.

Minket 2005-ben szó nélkül otthagyott - én ezt is a sikerhez vezető út egy fontos, átgondolt lépésének tartom. Tanítani kéne.

süti beállítások módosítása