2018\02\28

Abban a két órában, amit aludtam, álmomban előjöttek a gyerekkori barátnők, mindegyiknek már gyereke van, és álmomban eltorzult arccal sírtak, mindenkinek rossz fordulatot vett az élete, és cukorbetegek is voltunk mindannyian.

álmok a nyíló és záródó világból

2018\02\19

Nem tudom bevenni a tőzegáfonyát, mert nem tudom kinyitni a dobozát. Nyomor!

2018\02\19

Csengetnek. Az a Szomszédasszony (87) az, aki mindig nagy szeretettel köszön nekem*, ha a liftnél összetalálkozunk, megdicséri a bundámat és még 2013-ban is gratulált hozzám a szüleimnek. Cikázik a szeme egy ismeretlen magaslati pont és az arcom között. Azt reméltem, hogy műszaki dolgokról fogunk beszélgetni.

- Ho-ho-hollik Istvánnak gyűjtök aláírásokat. 

- Sajnos én még kiskorú vagyok, tetszik emlékezni a nyolcvanas évekből, és anyukám sajnos még nincs itthon.

- Csak aláírást gyűjtök.

- Igen, hát én nem írhatok még alá. De majd, ha anyukám hazajön, szólok neki. 

- Hollik István. Kátéembé.

- Köszönöm, most nem.

Megfordul, mint egy robot, és egy újabb lakás felé veszi az irányt, hogy elrontson egy másik, életre szóló jó szomszédi viszonyt. Másik üzemmódban van, tovább cikáznak a szemei és tőlem is úgy köszön el, mint egy szavazótól.

- Visz-lát.

- Akkor majd a liftben. Csókolom.

Amíg elértem a gépig, gondolkoztam, hogy a Kátéembé az KDMP-e, de minden más párt neve teljesen máshogy hangzik, úgyhogy hamar megtaláltam a gyászos megoldást.

 

* "Szervusz életem!"

 

2018\02\18

Mobilitás

A társadalmi mobilitás kívánatos elvébe a deklasszálódás is bele van kalkulálva? A mobilitás nem csak felfelé irányuló mozgást jelent. Vagy a társadalmi mobilitás elve az életellenes (és életszerűtlen) kapitalista gazdasági növekedés-elképzelés szociológiai analógiája? Hogy minden csak egyre jobb, nagyobb és több lesz? Mindenki felfelé mobilizálódik, akik meg már jó helyen vannak, azok maradhatnak? Vagy az is kívánatos, hogy az egyetemi professzor gyereke zsákfaluba költözzön? Nem provokálok, érdeklődöm.

2018\02\13

"A politikus régi barátját hatalommal való visszaéléssel,  kertészkedéssel és kenőpénzek elfogadásával vádolták."

*ja, hogy kényszerítéssel

2018\02\12

A vezeték nélküli egeremből valaki kilopta az elemet. Összefonódtam egy ismert nővel, eddig nem tapasztalt puhaság vett körül. Szerettem volna, ha nem bukom le - hogy ez mekkora öröm. E. videóüzenetben kertelés nélkül elmondta, hogy ez itt most gyengén sikerült ("nem lett jó"). Hogy ez milyen nyomasztó! Szomorú, megalázó.

álmok a nyíló és záródó világból

2018\02\08

Román lány

Minden tiszteletem azé a román lányé, aki vállalta, hogy szar ember! Nem engedett a közösség nyomásának, hogy jobbnak mutatkozzon. Nagyon népszerűtlen lett, rajtam kívül senki sem ismerte el a törekvéseit.

2018\02\08

Maradék

Az idő szab gátat a bonyolultságnak, a bonyolultságnak időbeli kiterjedése van, de nem fér bele az időbe, ezért bizonyos dolgok leegyszerűsödnek, és marad a lényeg, ami nem úgy lényeg, mint esszencia, hanem úgy, mint "mesélhető maradék".

2018\02\07

 

"Az üresség érzése. 2012. október 25. csütörtök - 19:21 | beküldő: Sünike."

süti beállítások módosítása