2017\04\27

A szomszéd szobából hallom, hogy valaki vagy ott felejtett egy számomra ismeretlen telefont, vagy a nyuszi zenél egy szélhárfán.

2017\04\22

- De beérkeztetted a dokumentumot? - kérdezi Zsuzsanna Mártától a 47-es villamos még éppen nem belvárosi szakaszán, majd összenéz Erzsébettel, aki a legtöbbet tudja náluk a beérkeztetésről.

2017\04\22

Nem baj, mi is így kezdtük.* - mondja az edző, amikor odajön hozzám. Ezt a mondatot a TF-en tanították.

*Valamikor '85-ben?

2017\04\22

Az élet elképesztő gazdagsága bomlik ki, amint a 6 évvel korábbi jegyzeteim között kutatok. Vajon mikor és milyen megfontolásból írtam török operatőri gyakorlatokat?!?

2017\04\22

Hitélet

2011, V. L. fényképezi, amint Papa bezárt templomok kilincsén lóg. (Művészettörténész, be akar jutni freskókat fényképezni és hitéletet élni*.)

*Beírtam a "hitéletet" a keresőbe, és azt kaptam, hogy "nem tudja tovább fizetni a hitelét."

2017\04\20

A legáldozatosabb valami olyasmit venni a velünk egy háztartásban élőknek, ami nem tetszik. 

2017\04\20

Nem szeretnék csalódni

Bevallom, a magas óradíj - amibe akár az éjszakai időpontokban való váratlan rátelefonálás is beéeférne - és a többszöri, kitartó biztatás ellenére, azért nem vettem még fel a kapcsolatot a pszichológusommal írásban, mert félek a helyesírásától.

2017\04\20

Először is átugrott a nyuszi anyám válla fölött, mire rikoltozni kezdtem vele, hogy miért nem vigyáz. Nem látod, hogy leesett?! Mögéd esett a nyúl! Nincs jó passzban, egy ekkora ugrást már nem bír el, most mit állsz itt, ne tátsd a szád!

Aztán hallottam, hogy M. beszél hozzám, de valami nyomás alatt tartotta az agyamat, leárnyékolt egy területet, és nem érzékeltem a mondatokat, csak az összefüggő beszéd textúráját (biztos a fülzúgás), nem hatolt el hozzám a tartalom. Tovább kiabáltam vele: mem érti hogy nem értek semmit? Kétségbeestünk. Utána mutatott egy fényképezőgépet, amiről én, a család memóriája, nem tudtam megállapítani, mikor is kaphattam. Ez az, amit tavaly...? És már láttam is M. arcán a kétségbeesést, ha már erre sem emlékszem, akkor szétzilálta az agyamat a zúgás, akkor itt már komoly baj van.

álmok a nyíló és záródó világból

2017\04\19

- Ezt láttad már?

- Igen, azt hiszem, már olvastam korábban.

- Csak olyan frissnek tűnt.

- Igen, 2017-es. Nem tudom, hogy nem keverem-e valamivel, de a felület, ahol megjelent, ismerős, nem hiszem, hogy több szürke alapon piros kritikát is kaptunk.

2017\04\19

Nincs nyoma, hogy máshol lett volna, minden bizonnyal itt volt velem.

2017\04\08

"A hit megment a teljes lecsúszástól."

#insight, #Magyarország

2017\04\08

Új iskolai küzdelmek

"Az iskolai küzdelmek új fajtája lehet a lövészet."

Egyrészt: örülök, hogy a relaxáció ötletét száműzték végre a tantervből, a lövészet sokkal férfiasabb.

Másrészt: az iskolai küzdelmek régi fajtái is jók voltak, pl. az osztályfőnök általi megaláztatás fejlesztő hatásai vitathatatlanok.

süti beállítások módosítása