2017\02\28

A szemmel láthatóan hedonista pszichológus azt mondja, nem a boldogság, amiért a földön vagyunk, és belekortyol a smoothie-jába. Akkor a jó emésztés?  - kérdezem. Végül is a kettő ugyanaz.

Nem tudom, bízhatok-e a spiritualitásban, ha smoothie-val párosul, vagy ha alkohollal.

Nekem mindenki túl szélsőséges.

nem hiszek benne és mégis ott vagyok

2017\02\27

Kedves Ifjúsági Magazin!

Mit csináljak, hogy ne nézzek ki ilyen idősnek?

2017\02\22

A haldoklóknál mindig van olyan laborérték, vagy más részeredmény, ami nagyon szép, egészséges működésre utal. Valami mindig rendben van.

nyuszi

2017\02\19

A sírok elhanyagolásáról

P. sírjához, azóta, hogy belehelyezték -  3 éve - nem nyúlt hozzá senki, és 2 éve nem láttuk. Ezek szerint a mi kultúránkban nincs nagy hagyománya a sírápolásnak. M. egyenesen azt szeretné, ha szétszórnák: nem bírja a patetikus nyilvánosságot, azt hiszem, soha nem élné túl a szégyent, hogy meghalt.

2017\02\17

Minden sirály olyan, mintha Emmának hívnák

M. idézésében még sokkal izgalmasabbnak hatott ez a gondolat ("...és azt írja, hogy Minden sirály kicsit úgy néz ki, mintha Emmának hívnák"), mint amilyen valójában. De azért az eredeti sem rossz.

Mintha Emma volna nevük,

olyanok a sirályok.

Mellesleg őt, ha felröpül,

ó ember, el nem éred.

Ha Emmának hívnak,

örülj, hogy lényét fölidézed.

(Christian Morgenstern: Sirálydal)

2017\02\17

Ha a vágóhidaknak üvegfaluk lenne

[és a vágóhidak a város közepén lennének], ... akkor az élet egy Nitsch-performansz lenne.

Mások szerint pedig már mindenki vegetáriánius lenne. A lényeg, hogy az állítás "lennére" végződjön és ne kelljen sok feltételnek megfelelnie. Imádom a vegetáriánus éttermek poétikailag megtámogatott, passzív agresszív pacifizmusát.

idézet

2017\02\17

Szép kis kollázs

Az Oscar-díjas rendezővel és anyukájával álmodtam: kaptam tőlük ajándékot: egy bukta(!)-sorozatot, amihez Lottó meg Autós szelet is járt, és mindegyikhez tartozott még egy tombola szám. Kiderült, hogy mindez azért történik, mert én már korábban ajándékoztam nekik egy saját készítésű, több elemből összeragasztott origami-kollázst ("ezt tényleg te csináltad?" "igen, az én munkám!"), amiről szakmailag diszkréten hallgattunk, emberileg azonban nagyra értékelték.
A "szép kis kollázs" ajándékozása sokat elmond az erőviszonyokról, a hálámról és a permanens szégyenérzetemről.

álmok a nyíló és záródó világból köszönöm és sajnálom! szimbolikus élelmiszer

2017\02\15

Ha mindenki ilyen rohadt individualista lenne, nem lennének villanyszerelő és dugulás elhárító dinasztiák, mert akkor minden gyerek elgondolkozott volna, hogy mi akar lenni, és valami más akart volna.

Tényleg, milyen a duguláselhárítás reprezentációja Instagramon?

süti beállítások módosítása